Merhaba Steam üzerinden Pubg oynuyorum. Bundan 1 sene evvel ping değerlerim 45-55 ms arasında idi. Ancak son 6 aydır ms değerlerim yer yer 80 - 85 ms e kadar çıkıyor. Sorulacağını tahmin ederek modeme ethernet ile bağlanıyorum. Modemim üst segment ve tek bağlı cihaz kendi bilgisayarım olmasına rağmen qos ve bufferbloat ayarı yapmış bulunmaktayım. Yine tedbir amaçlı binamın telekom ankastresinden doğrudan daireye kablo çektim. Hatta cgnat havuzundan çıkmak adına statik ip aboneliği başlattım. Ek olarak konu ile alakalı olarak TurkNet online işlemlerden defalarca destek kaydı açtım ancak hat güncellemesi yapılması dışında bir çözüm elde edemedim. Artık ciddi bir çıkmazdayım. Malumunuz Turknetin sloganı düşük ping değerleriydi. Bu konuda doğrudan altyapı sahibi mi yoksa internet servis sağlayıcı olan TurkNet mi sorumludur bilmiyorum ancak son kullanıcı olarak bunu düşünmek biz kullanıcıların mı görevidir orası da ayrı bir soru işareti… Belki bu forum üzerinden bir çözüm gelebilir düşüncesiyle durumu paylaşmak istedim. Çünkü artık sorunun çözüleceğine dair umudum pek kalmadı…
Merhabalar, 87624529 numaralı destek kaydınızı oluşturup konuyu tüm detaylarıyla ekibimize ilettik. Kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçip destek olacağız.