Yakın zamanda evime GigaFiber bağlattım fakat oyun indirirken veya dosya indirirken indirme hızı olması gerekenden çok düşük. Upload konusunda sıkıntı yok gerektiği gibi çalışıyor fakat download yavaş çalışıyor. Speedtest attığım zaman değerler normal gözüküyor, bunun bir çözümü var mı?
Merhaba Kablolu bağlantıdan mı? Wi-Fi’dan mı indirme yapıyorsunuz? Ayrıca indirme sırasında saniyede kaç megabayt indirme yaptığınızı ekleyebilir misiniz?
Steamda ki hızı bilgisayarınızın performansı etkiler, steam indirmelerde sıkıştırma sistemi kullandığı için çok fazla donanım kullanır, indirme sırasında görev yöneticisini açarsanız işlemci ve/veya harddisk kullamının çok yüksek olduğunu görebilirsiniz.
İnterneti tarayıcısından indirme yaparkende indirdiğiniz sitelerin kapasitesi yetersiz geliyor olabilir, bilgisayarınızda ssd yoksa harddisk hızıda yetersiz kalıyor olabilir.
EA Play Epic Games gibi platformlar sorunsuz şekilde HDD ye 65Mb/Sn ile indirme yapabiliyor. Steam dediğiniz gibi sıkıştırdığı için sata SSD de bile yüksek hızlara çıkamıyorum maalesef.
İndirme yapacak bölgeyi değiştirerek denediniz mi ?
Evet, batı avrupa singapur ve amerika sunucularını denedim
Kablolu olarak bağlanıyorum internete, indirme yaparken ise steam da 35 ile 5 arasında değişiyor sürekli. Genel olarak 6 7 mbps ile indiriyor.
Her şeyi denedim hocam. ssd de bile disk kullanımı %100 oluyor ve sürekli hızlanıp geri düşüyor hız.
Öneriler için teşekkürler, sorunu çözdüm. Eğer benimle aynı sorunu yaşayanlar varsa sol üstten Steam>Ayarlar>İndirmeler ordan İndirme Önbelleğini Temizle var ona basarsanız sorununuz muhtemelen çözülür.