Steamde indirme hızım düşük. Epic gameste 90-100mb/s alırken. Diğer oyun platformlarında vs. yine yüksek alıyorum. Fakat steamde 10,60 arası dalgalı oluyor. Gigafiber kullanıyorum.
@CKLasT steam de sınırlama var mı?
Şöyle anlatayım steam kendisi koyuyor hız kısıtlamasını kaç megabit olması fark etmiyor
İstanbul ankara ve izmir 3 şehiri denesin birinde yüksek olması lazım ama kısıtlama steamde oluyor.
İstanbul, İzmir, Ankara, Fransa, Los Angeles, Ukrayna bunları denedim fakat hızım ilk 1dk 80 bandında dolaşıp sonra 10lara 0lara düşüyor. Başka önereceğiniz bölge var mıdır?
Yurtiçi lokasyon seçerek indirme aktifken cpu kullanımınızı kontrol eder misiniz?
0 mb/sn olduğu durumlarda kullanım %7-9 civarına geliyor. Onun dışında genelde 80-100 arası. Özellikle 90mb/s indirdiği durumlarda 95-100 arasında CPU kullanımı.
Ben TT 1000 Mbps kullanıyorum. Steam’de indirme yaparken CPU çakılmasından dolayı 350-550 Mbps civarlarında indiriyor sistem. Yabancı forumlardan edindiğim bilgilere göre oyunların indirilirken aynı anda arşivden çıkarılması işlemi yapıldığı için CPU’dan dolayı darboğaz oluşuyor ve hız düşüyor. İşlemcim i5 9600KF
işlemcim i5-12400F indirme hızı çakılınca kullanımda çakılıyor orantılı olarak. İşlemciden dolayı olduğunu sanmıyorum
Sorunum hala çözülmedi. Yani bir 100 verip bi’ 10 vermesi steamlik bir durum mu? Sabit 50 alan insanlarda oluyor. Bende sabit 50-60la indirebilsem iyi.
yüksek hız felakettir
yüksek hızlarda inen paketler arka planda depolama alanına yazılırken işlemci dar boğaz yapabilir…bu bazen işlemcinin suçu bazen de hdd/ssd nin bu hıza yetişememesinden kaynaklanır…
tabi steam da kısıtlama yapma olasılığı her zaman vardır
Hocam ssd veya darboğaz ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olsa epic, ea play ubisoft gibi platformlarda da bu sorun olurdu.sorun steamde fakat neden dalgalanma var? Kısıtlama ile ilgili olabilir fakat sabit hızda indirenler var bu nasıl oluyor?
Bende kendimdeki sorunu oradan anlamıştım diğer yerlerde 10mb/sn iken steamde 3mb/sn alıyordum, meğer ipv6 hızımı 30a sabitlemişler steam de ipv6 dan indirme yapıyormuş kapatınca düzeldi. Umarım sizinki de çözülür diyeceğim ama pek bir şey çözebilen bir Mh yok malesef.
Steam’de oyun indirirken aşırı dalgalı. 0-70mb/s arası gidiyor sürekli. Mesela az önce Steam’den Marvel Rivals indirmeye başladım 15dakikada %30 inebildi. Epic Games’ten indirince 10 dakikada indi. Yani sorun bende değil. Sunucu değiştirmeyi denedim neredeyse hepsinde aynı. Başta hızlı 5 saniye sonra geri 20’ye ve 0’a falan düşüyor. Steam sunucuları ile alakalı bile olsa yine sabit şekilde 70mb/s indiriyor olabilmem lazım.