Statik Ipv6 Hakkında

Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ipv6 için yavaşta olsa bir geçiş süreci içerisindeyiz. Gereksinimimi karşılamak adına TurkNet alt yapısı internet bağlatmayı düşünüyorum. Fakat ipv6 ile ilgili bazı bilgiler için tam sorumun cevabını alamadım. Acaba internet bağlattığımda benim kullanıcım üzerine statik bir ipv6 tanımlaması yapılıyor mu? Çünkü farklı sağlayıcılarda modemimi kapatıp açtığım zaman ipv6 bilgim değişmekte. İkinci sorum statik tanımlanmıyorsa statik ip hizmeti aldığımda bu ipv6 için geçerli mi yoksa sadece ipv4 için mi bu hizmet? Diğer açılan konularda bununla ilgili tam net bir cevaba ulaşamadığım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

1 Beğeni

Benim bildiğim kadarıyla, Statik ip ve İpv6 birlikte kullanılmıyor. Bazı kişiler tam tersini söylüyor bende çözebilmiş değilim. Şuanda ipv6 bazı modemler çıkış alıyor bazı modemlerde çıkış alamıyor. ipv4 için statik ip geçerlidir. Şöyle birşey de yapabilirsin ben yapıyordum. İpv6 çıkış aldığında modemde yazan ipv6 bilgilerini manuel olarak giriyorum, sabit kalıyor. Hiç bir değişiklik yapmıyorum.

Merhab ben statik ip ve ipv6 kullanıyorum. Statik ip aldığınızda sadece ipv4 için geçerli. İpv6 ilk verilmeye başlandığında prefix sabitti fakat sonradan dinamik prefixe çevirdiler. Şu an ipv6 kısmında statik prefix verilmiyor yanlış bilmiyorsam. İlerleyen süreçte yapılacaktır diye düşünüyorum.

İpv6 gelişmekte olduğundan sorunlar yaşanabiliyor. Sanırsam geçici olarak şu an sadece gigafiber abonelerine ipv6 hizmeti sunuluyor.

Yeni yeni uyum sağlıyoruz elbet bu problemler yaşanacak ve çözülecektir. Tam araştırmaya başladığım zaman hizmetin durdurulması benim için manidar oldu :grin: Statik ip hizmetinin ipv4 için geçerli olduğunu ilettiğiniz için teşekkürler. Sanırım sadece abonelik başlattığım zaman ve ipv6 bakımları bittiği zaman statik bir ipv6 tanımlanacağının umudundayım o halde.

Modeminizi kapatıp açtığınız zaman atanan ipv6 bilgisi değişiyor mu? Bu yöntemi mevcut sağlayıcıyla yapıyorum ama otomatik atadığı için değişiklik yaşanıyor bir noktadan sonra internete çıkamıyorum.

Merhabalar

Zyxel modem ipv6 destekliyor ben memnunum, modem ara yüzünden ipv4 ü kapatmam gerekir mi daha efektif kullanmak için hocam.

Çoğu site ipv4 üzerinden veriliyor. O yüzden bazı sitelere ulaşamaya bilirsin.