Statik ip konusu

Merhabalar. Hattımın interleaved modda çalıştığına ve fastpath’e geçirilmesini talep ettiğime dair şöyle bir konu açmıştım. Valorant ping değerleri
Sizce statik ip alsam hat fastpath’e geçer mi ? Eğer interleaved’da kalırsa yine aynı pingleri alırım muhtemelen pek bir şey değişmez. Bir bilgisi olan var mı? 1 ay deneyip daha sonra bırakabiliyor muyuz statik ip’yi ?

Deneyin 1 ay sonra iptal edebilirsiniz. Fast path için kayıt açtınız mı ve cevap geldi mi

1 Beğeni

Hocam 3 haftadır bu mevzuyla uğraşıyorum zaten. Kayıt açtım. Türk Telekom zaten fastpath’de çalışıyor diyormuş. Halbuki hat up kısmında fastpath tamam ama down kısmında interleaved’da. Bıraktığım linkteki screenshots’lardan görebilirsiniz. Tracert’lerde ilk hoptan 21 ms alıyorum.

Ben interleaved’da çalıştığını kanıtlayınca TurkNet Online İşlem Merkezi’deki arkadaşlar durumu tekrardan ilettiler 3 gündür yanıt bekliyorum işte.

Gördüm.
Telekom fast path için çalışma yapıyor şuan onun için gecikme olmuş olabilir.

1 Beğeni

Olabilir hocam. Muhtemelen DSLAM’ın tanımlamalarından dolayı durum böyle. Mahalledeki bakır kablolar eskidiği için kopma olmasın diye interleaved’a attılar bazılarını. DSLAM’a çok yakınım aslında aramda 40 metre var. Hızımı da kayıpsız alıyorum. Şu ping işi can sıkıyor.

Bir de statik ip’yi deneyelim bakalım. Çözüm olacağını sanmıyorum ama.

1 Beğeni

Statik ip herkesde işe yaramayabilir. Kimisinde ping de ciddi düşüş olurken kimisinde hiçbir fark olmuyor. Denemek lazım.

Bizde iki tarafta fast görünüyor ancak bu sadece görüntü olarak var. 2. hop bende 16 ms veriyor. Buralarda bir teknoloji oyunu dönüyor gibi modem ne kadar fast görsede bunun aslında ana hatları interleaved olarak geliyor ve son cihazdan fast path a döndürülerek bize ulaşıyor gibi. Statik ip içinse farklı amaçlar için kullanılabiliyor sanırım ancak bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum.bir kaç saatliğine bile kullanıp kapatabilirsin online işlemlerden ücret alırsalar en fazla günlük olarak alacaklardır çünkü bana verilen bilgi bu yönde. Statik ip aldığımda google, google dns si ve opendns dışında hiç bir ping düşmedi. Oyun sunucuları içinden bir yurtdışı ipsi ise 2 kat ping almaya başladı. Deneyimleyip buraya ek not olarak ekleyebilirsiniz bizde görelim farklı bölgelerde alınan sonuçları

Yok hocam. Dediğiniz mantıksız. Sizin santrale olan uzaklığınız fazlaysa, saha dolabından modeme gelen kablo da sorunluysa gecikme olabilir. Modemden de kaynaklanabilir. Fastpath yazan sinyal interleaved olamaz. Santralde fastpath tanımlamasında beklemeden geliyor size. Interleaved olsa modem arayüzünden görebilirsiniz bu durumu. Benim direkt gelen sinyal down actual delay kısmında 16 ms olarak gözüküyor. up fastpath’de olduğu için actual delay 0.

106 metre ile 160 metre arası değişiyor zaman zaman :slight_smile: dediğim gibi bir teknoloji oyunu mevcut olabilir. TurkNet 'te işler çok farklı yani samsunda kendi santralim yerine istanbulu kullanıyoruz diye de hattımızın fast olması bile bir anlam ifade etmiyor gibi. Bu arada modem arayüzümde fast yazmasına rağmen hattımın fast moda alınmasını talep ettiğimde interleaved mod kullandığımız yönünde açıklamalar aldım ve fast moda geçiremeyeceklerini maalesef defalarca ilettiler. 1 hafta içinde 2 kez ayrı talep oluşturdum. Birisi kalkıp demedi siz zaten fast kullanıyorsunuz

ScreenShot_20210408232537 ScreenShot_20210408232623