Statik ip harici bir seçenek neden sunulmuyor?

CGNAT’dan çıkmak istiyorum ama ip adresim sabit olsun istemiyorum.
Eskisi gibi modem resleyince ip de değişsin.

Böyle bir opsiyon getirseniz?
Parası önemli değil cgnat belasını istemeyenlere güzel bir alternatif olur.

IPv6yı beklemede kal yeni 1 sistem üzerinde çalışıyorlar.Gerçi şu an IPv6 veriliyor ama pekte elverişli değil. Ülke genelinde IPv6 her sitede kullanılabilir olmalı onun haricinde… Çözüm var ama eksik ne yazık ki

ipv6 olayına min 10 sene daha var.
adres alsan dahi hiçbir uygulama ipv6 kullanmıyor daha.

wifi aramasını kullanamıyorum mesela cgnattan dolayı.
public ip adresim olsun isterdim.

1 Beğeni

Şöyle bir done verebilirim;

cgnat havuzunda iken sanıldığı gibi her zaman 100 lerce kişi aynı ip den çıkmıyor, tek kullanan siz olabilirsiniz.

TurkNet de kendimi cgnat a geçirdim ve internet ip adresini kenara not ettim, akabinde tekrar sabit ip aktifleştirilmesini istedim ve bana not ettiğim internet ip adresi kullanımıma verildi.

Ipv4 havuzundaki ip adresleri şu an altın değerinde. O nedenle her aboneye bir ipv4 vereceklerini sanmıyorum. Bunun yerine cgnat havuzu gibi daha ekonomik yöntemleri kullanıyorlar. Ipv6 ya geçişte ip sıkıntısı kalmayacaktır ama o zamana kadar ipv6 desteğinin kullandığınız servislerde de yaygınlaşması gerekiyor.

türktelekom istanbulda bazı vdsl/adsl abonelerine public ip veriyor.

Türk Telekom’un elinde doğal olarak TurkNet’in elindekinden kat kat fazla IPv4 bloğu vardır. Bundan dolayı abonelerini daha az CGNAT’a alabilir.

Merhaba @abdusauk, CGNAT’tan çıkmak istiyorsanız statik IP almanız veya Ipv6 hizmetimizi tanımlatmanız gerekiyor. Bunların haricinde CGNAT üzerinden IP almaya devam edersiniz.

Bu herkes için aynı şartları karşılamayabilir. Size denk gelmiş olabilir. CGNAT’ta farklı farklı IP blokları tanımlanabilir.

1 Beğeni

Dostum şu yazı farklı algılanabilir. Yani ipv6 tanımı olunca ipv4 CGNAT’tan çıkar gibi algı olabilir :blush: Çünkü dışarıdan içeriye gsm vs üzerinden gelecek olan varsa oldukları network’ün ipv6 desteği şart. Yoksa mecbur ipv6 dns lazım. Ayrıca içerideki cihazlarda ipv6 özelliği yoksa ipv6-ipv4 çevirmeyi beceren bir modem lazım vs vs :rofl:

para karşılığı cgnattan çıkıp dinamik ip ye sahip olma gibi bir seçenek getirseler?

1 Beğeni

Türkiye’de en azından CGNat olsa bile IPv4 veriyorlar. Almanya’da durum daha kötü, kimseye IPv4 vermiyorlar. Sadece IPV6 verip IPV4’e tünelleme yapıyorlar. Dinamik bir IPv4 istersek 5€ ödememiz lazım.

Bu dinamik IP isteyen arkadaşlar neden statik IP almıyorlar?

1 Beğeni

Turk Telekom da CGNAT veriyor. WiFi araması Telekomda çalışıyor. Onunla alakası yok.

Para vereceksen Statik IP zaten ücretli bir hizmet. Para verip dinamik IP nin bir mantığı yok.

1 Beğeni

Kime göre?
Sabit bir ip adresim olsun istemiyorum ama port açabilmek istiyorum.

Port açtın diyelim IP adresin sürekli değişecek bunun önüne geçmek için ise ddns kullanman gerekecek ki çoğu modem tarafından desteklenen ddns servisleri ücretli oluyor. Sırf bunun için 2 ücret ödemeye varıyor iş.

Sabit IP istememenizin sebebi nedir? Zaten para vermeye razıysanız sabit IP alın. Sabit olsa bile müşteri hizmetlerinden değiştirebiliyorsunuz istediğinizde.

oyunlarda vs port açmak için sabit ip ye gerek yok.

saldırılara ve banlara açık hale gelmemek.

O ihtimal ne kadar ki? Diyelim ki oldu sonuçta IP adresini değiştirme şansımız var.