Statik IP Deneyimi

Merhaba statik ip daha önce kullanmamış olanlara veya kullanmayı düşünenlere fikir vermesi açısından bunu paylaşayım dedim öncelikle hızıma etkisi olmadı aynı hızımı alıyorum fakat ping olarak biraz düşüş sağladı 2 tane fotoğraf paylaşıyorum buyrun.
Bu arada lux.valve.net e ping atılmıyor ben sürekli o serverda oynuyorum Dota 2 oyununu ve oradaki pinglerimde 55 civarındaydı hep statik ile 48-51 arasında gidip geliyor avrupa batı serverı. Onu da oyundan bi kare olarak ekliyorum.
CGNAT


STATİK

EU WEST

3 Beğeni

Statikte verinin boşa dolaşmaması ne güzel herkes sunmalılardı bunu

ipv6 işine girebilirlerse öyle olacak zaten

1 Beğeni

sanırım çift IP alacağız hiç fena olmaz ip yedeğimizin olması

Çift IP alınsa da Ipv6 sorgularına yanıt veren sunucu oldukça kısıtlı yani pek de bir şey fark etmeyecek. Statik IP’niz 156 ya da 159’lu bloklardan birinde mi?

Statik kullanmıyorum 188 li iplerdeyim bu ara

Şu anda ip 100 ile başlıyor

1 Beğeni

Ben bu 100 lü iplerde birazcik fazla ping aliyorum oyunlarda. Eskiden 200 lü pingler atiyorlardi ping degerlerim daha dusuktu.

1 ay kadar ipv6 kullandım sonra kendi kendine yok oldu o zaman da pingler normal cgnat ile aynıydı herhangi bir şey değişmemişti

Benim pingler hep aynı

Bağlantı yenileyerek 10-15 IP gezin. Biraz meşakkatli ama deneyimlerim sonucunda 156-159 ve bazı 31’li blokların daha düşük ping süresi sunduğunu söyleyebilirim. CGNAT havuzunda bazı IP’ler yoğunluktan dolayı mıdır nedir daha yüksek ping veriyor. Bazıları daha az. Genelde aralık benim için 30 ile 75 ms arasında google.com için.

1 Beğeni

Ben statik ip’ye geçtiğimde değerlerim biraz daha yükselmişti, bende iptal etmiştim. 212 ile başlıyordu.
Fakat gördüğüm kadarıyla trace attığımda daha az dolaşıyordu.
Şu anda 95’li CGN IP’deyim. Ve @anon88843830’ın belirttiği gibi reset atarak alınan her farklı ipde sonuçlar iyileşebiliyor veya kötüleşebiliyor. Mevcut IP adresimde ben de ilk mesajdaki adreslere ping attım ve sonuçlar şöyle;

Yer Eskişehir.

asasasasa

1 Beğeni

Senin gibi ben de 95’li IP’deyim şu an ve ping değerlerim normal. Senin verilere oldukça yakın 8.8.8.8 hariç. Onda ben 29-30ms arası değerler görüyorum misalen.

Bi geçemedik gitti yaw ipv6 ya

2 Beğeni

Neden geçmedik biliyor musunuz… Çünkü hazır değiliz


Siz de kullandığınız web sitelerini sorgulayabilirsiniz. https://ready.chair6.net

1 Beğeni

Doğrudur hocam sıkıntılıysa geçilmesin o zaman

1 Beğeni

Sıkıntı IPv6 da değil de neyse yazmayayım :joy::joy:

Anladım hocam hayırlısı artık :joy::joy:

1 Beğeni

Hocam bee :joy: :slight_smile:

:shushing_face::shushing_face::shushing_face: :face_with_hand_over_mouth: (yirmi karakter)

3 Beğeni