SQM odaklı router tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba 1.3- 1.5K bandında bir router arıyorum SQM ve MU-MIMO başlıca aradığım özellikler özellikle sqm benim için önemli keenetic hero dsl düşünüyorum fakat çok iyi diyen de var çok kötü diyen de karar veremedim openwrt olsa da olur olmasada tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

hocam SQM derken ilk defa sizden duyuyorum.

1 Beğeni

Elimde hem openwrt li cihaz var sqm kurulu, hem de keenetic giga var.

Gerekli ayarları yaptıktan sonra bufferbloat için ikisi arasında bir fark olmuyor. Keenetic’de de cake, fq_codel mevcut.

Peki keenetic ler dışında bir model önerseniz hangi model olur?

1 Beğeni

Xiaomi AX3200 + OpenWRT de güzel bir çözüm olabilir sizin kriterlerinizde. 256mb ram, 128mb flash, 4x4 mu-mimo vs.

Evimde uzun süredir yine Xiaomi’nin mediatek chipsetine sahip routeri ile OpenWRT kullanıyorum. Stabilitesinden gayet memnunum.

2 Beğeni

Belkin rt3200 modelini de araştırabilirsiniz.

Belkin RT3200 de güzel alternatif, fakat dahili patch anten yerine harici omni antenleri daha çok tercih ederim şahsen. OpenWRT forumda da belkin’in dahili anteni yüzünden wifi performansı konusunda sorun yaşayan kişiler var.

512mb ram olması ve OpenWRT desteği güzel, diğer yandan şu anda tedariği de zor gibi görünüyor.

2 Beğeni

Bende gördüm o router modelini fakat incelediğimde ne globalde ne türkiye de hiç inceleyen veya yorum yapan olmamış onun için keenetic hero dsl’e daha çok yöneldim ama teşekkürler :slight_smile:

Belkin RT3200, Xiaomi AX3200 ile aynı chipsete sahip, avantajı 512mb ram olması. Dez avantajı ise dahili patch anteni olması. Keenetic Hero DSL de mediatek kullanıyor. Haliyle donanım olarak güçlü bir cihaz alıp yazılım tarafında OpenWRT’de kalmak daha makul geliyor bana.

Mediatek’in Ralink, Realtek veya Broadcom gibi markalar karşısındaki pazar payı da son yıllarda hızlıca artmakta. Haliyle uyumluluğu da o oranda genişlemekte.

Her kullanıcı bütçesine, tecrübesine ve deneyimlemiş olduğu cihaz stabilitesine göre favorilerini belirtiyor neticede. Karar sizin :slight_smile:

1 Beğeni

Xiaomi ax 3200 aldım fabrika yazılımı yüklü open wrt yüklemeyi yapabilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bilgisayar konusuna hakim değilim ps5 te düşük pingle oynamak için open wrt yüklemek istiyorum.

Ben de SQM odaklı router arıyorum vdsl kullanıyorum tavsiyesi olan? 4 lam port gerekiyor

OpenWRT destekli bir router alıp kurmanız lazım. Türkiye’de SQM destekli router bulamazsınız.

tavsiyeniz var mı amazon’dan olursa sevinirim

Ubiquiti EdgeRouter 4 gibi modelleri inceleyin.

Keenetic Hero DSL kullanan arkadaşlar SQM özelliği var mıydı bu modemde? Nasıl çalışıyor?

Hocam geç yazdım kusura bakmayın fakat bu cihazda openwrt kurulumu nasıl yapılıyor acaba bilginiz var mı? Hiç anlamıyorum bu tarz işlerden router ve modemin farklı olduğunu daha geçen ay öğrendim bayadır araştırıyorum bufferbloat için en makulu Türkiye’de bu router’ı almak hem ucuz hem performanslı. VDSL modeme bridge olarak bağlayacağım ama openwrt kurulumu baya zahmetliymiş herhalde brick olma ihtimali varmış cihaz çöp olabilir bir hata yaparsam bir de mi.com’da satılmıyor ama nerede aldınız siz acaba