Speedtest Turknet sunucusu yavaş gösteriyor diğer sunucular hızlı!

speed test sunucusunda TurkNet 910 gösterirken [Codit Teknoloji İST daha yüksek gösteriyor neden ?

Merhaba, kullanım yoğunluğuna ve bant genişliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

1 Beğeni

hangi hız doğru gigafiber

Her sunucusu size özel ayrı bir band genişliği sunmaz. Speedtest sunucularınında bir kapasitesi var o an yoğundur düşük çıkar.

Speedtest sunucuları dediğiniz nokta, testinizi gerçekleştirdiğiniz paketlerin gönderildiği ve alındığı sunucudur. Bu nedenle, doğal olarak bant genişliği sağlarlar; aksi takdirde, indirme ve yükleme hızlarınızı nasıl test edeceksiniz? Eğer sunucunun Uplink ve Downlink’i 1Gbps ise, bu sunucu bir testte çökebilir; bu yüzden doğru sonuçlar almak için 10Gbps hızında bir sunucuda test yapmak daha uygundur (Ek olarak belirtmek istiyorum ki, nperf.net sayfasında sunucunun bağlantı hızını görebilirsiniz ve buna göre test yapabilirsiniz.). Eğer test sunucusuna diğer kullanıcılarda yüklenirse ve sunucunun WAN tarafında bir dengeleme (load balancer) yoksa, sunucu yanıltıcı sonuçlar verebilir. Ayrıca sunucunun test sırasında stabil bağlantı için cache yapması gerekir. Bu yüzden, ‘bant genişliği sunmaz’ diyerek bir cevap vermek yanlıştır. Tam tersine maksimum bant genişliği sağlar.

1 Beğeni

Her test yaptığınızda farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Tam olarak 1Gbps göstermez çünkü arka planda haberleşme için ayrı bir trafik bulunur ve bu, aldım-verdim paketleri olarak yer alır. Bu nedenle, hızınız gayet güzel ve bağlantıda maksimum kapasiteyi kullanıyorsunuz; herhangi bir problem yok. nperf.net üzerinden TurkNet’i seçerek testi tekrar edebilir ve anlık hız değerinizi görebilirsiniz. İyi forumlar.