Nperf uygulamasında görünen TurkNet Konya sunucusu Speedtest uygulamasında görünmüyor. Ama modemden tracert testi yaptığımda speedtest Konya sunucusunun domain adresine test başarılı oluyor yani Konya sunucusu var ve aktif üstelik 4 MS uzaklıkta. Aynı sunucuya nperf üzerinden test yaptığımda 9 MS süre alıyorum. Önceden İstanbul sunucusu daha iyiyken şimdi rotalarda düzelme var sanırım Konya sunucusu daha iyi. Önceden Konya sunucusu 30 MS civarıydı şuan 9 MS. Ciddi bi düzelme söz konusu. Ama speedtest üzerinden sunucuyu göremiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Resimlerde görüldüğü gibi herşey ortada.
@EFG @Oguzhan @MehdiUygun @HKN @Hakan.Yildirim @Baran @ModeratriX @CKLasT sizin yorumlarınızı bekliyorum.
Speedtest tarafında bir çalışma yapılıyor olabilir. İnternet kullanımına bir engel teşkil etmiyor ise çok dikkate almayın.
Bi sorun teşkil etmiyor fakat uzun zamandır böyle ve sadece Konya sunucusu görünmüyor.
Konya sunucusun da uzun soluklu bir bakım veya iyileştirme çalışması olabilir.
Evet uzun süredir yok. Sebebini merak ediyorum.
Bu konuyu gördükten sonra birkaç hız testi yaptım da, Konya konumundan speedtest.net üzerinden Konya’daki sadece efsanenet serverine test yaparken ping düşük çıkıyor diğer serverlerde ping yüksek çıkıyor. Daha rotalar tam düzeltilmemiş sanıyorsam.
Evet otomatik o seçiliyor zaten Çumradaki sunucu. Ama modem arayüzünden speedtest42.turk.net domain adına tracert attığım zaman 4 MS çıkıyor. Rota düzgün gibi. Ama Konya’daki diğer sunucular neden yüksek çıkıyor anlamadım.
@Murat042 Konya sunucusunun senin evin yanına açmışlar galiba sizin ordaki sunucuya ping düşük çıkıyor.
Hangisi o TurkNet sunucusu mu nperf te gözüküyor
Galiba test amaçlı tanımlanmış modemi kapayıp açınca yine Konya sunucusuna ping yükseldi
speedtest.net uygulamasında mı bu sunucu. İsmi neydi
@Baran sence neden gözükmüyor sunucu
‘Baba akü yok’
Arkadaşlar siz bu sunucuları kocaman bir şey sanıyorsunuz sanırım. Benden duymuş olmayın. Bunlar sizin benim gibi seçilmiş yüksek baglantiya sahip kullanıcıların modemlerinin üstüne konan kibrit kutusu kadar bir cihaz.