Sosyal medya ve oyunlarda ağ bağlantısı hatası

Merhabalar
Bir kaç gündür şu sorunlarla karşılaşıyorum Mobil veri bağlantısı da indirmelerde izlediğim videolarda hiçbir sorun olmamasına rağmen Wi-Fi üzerinden bağlı iken Instagram vb. sosya medya akış sayfa yenilenmesinde, dataların görüntülenmesinde online bir oyun da ağ bağlantısı sorunları yaşıyorum. Chrome ve Youtube hariç diger sosyal medyayı kullanamıyorum sosyal medya akışı canlı değil . Bir IP kısıtlaması mı modemde mi bir sorun var anlam veremedim modemi kapatıp açtıktan sonra 1-2 dk normal oluyor sonra yine aynı modem arayüzden sistem bilgisinde ıp bağlantısı kes bağlan da yapıyorum aynı sekilde normal olduktan 1-2 dk sonra yine aynı sorunlarla karşılaşıyorum.vpn yada mobil veri ile baglandigimda sorun olmuyor. TurkNet 'e destek kaydı açtım ama ne kadar ilginecekler bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Dns ayarlarınız nedir? cloudflare dns ve google dns kullanıyorum. Önce sayfaya ulaşamıyor sonrasında sayfa açılıyor. anladıgım kadarıyla google dns de deneme yaptıgında açılıyor.

dns 1 1.1.1.1
dns 2 8.8.8.8 olarak ayarlı bende…

eğer sizde sadece cloudflare dns kayıtlıysa sanırım orada sorun var. Benim aklıma gelen bu daha tecrübeli arkadaşlardan gelecek öneriler de vardır.

2 Beğeni

Bilmiyorum otomatik ayarlıyor galiba. Dns den olduğun sanmıyorum baska bişey var ama anlamadım

1 Beğeni

DNS adreslerimi 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 yapıp dener misiniz?

Hocam dediğinizi yaptım olmadı

İpv6 dns değiştirsem olur mu ve bunun dns si kaç olmalı.

Arkadaşlar herkese yardımları için teşekkür ederim.
Şimdilik sorunum düzeldi gibi hersey normal çalışıyor.
Forumda ipv6 ayarları diye konu vardı ordaki bilgilerle sorunu halletim. İlerleyen günlerde sorun tekrar devam ederse yazarım. Emeğiniz ve zamanınız için teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim İyi günlerde kullanın hizmetinizi :hugs::pray:

Çözüm.