Sorunun Kaynağını Açıklamanız Gerekiyor (Ülke Geneli Ping Sorunu)

Evet TurkNet yetkilileri. Başlık gayet açık. Artık 19-00 arasında online oyun oynayamamaya başladık ve insanlara da mahcup oluyoruz. Şimdi yemek masasından kalkıp CS GO’yu açtığım gibi net_graph 1 yapınca orada 110 MS’i gördüğüm zaman yandık dedim zaten yine. Normalde 49 MS civarında oluyor orası ana servera olan bağlantıyı gösteriyor ana menüde. Oyun içi herhangi bir sunucuda da minimum 100 MS garanti. 100+ MS’ler 19’da başlıyor gece 00’da bıçak gibi kesiliyor 40-50 MS’e iniyor birden ne hikmetse. Allahtan diğerler kullanıcılar gibi indirme hızım düşmüyor. En azından bu konuda şanslıyım sanırım biraz. Sadece ping var. Bu konuda sadece burada değil ekşi sözlüğünden donanımhaberine kadar uzanan çok büyük çaplı bir tepki söz konusu ve ortada bir sorun olduğu gayet açık. Ve bu sorun da sizde. Bizde değil. Yetkililerin en azından kullanıcıları suçlamak, 10 dakika arayla hız testi yapın onu yapın bunu yapın kayıt açın demek yerine ve açılan kayıtlara otomatik bot mesajı göndermek yerine, daha da açık olmam gerekirse “milleti gerizekalı yerine koymak” yerine hatanın kendilerinde olduğunu kabul etmeleri ve çözemiyorlarsa da en azından “SORUNUN KAYNAĞINI” açıklamaları gerekiyor. Diyin ki, “Oluşan pandemi sürecinden dolayı akşam saatlerinde çok büyük bir yoğunluk yaşanıyor ve bunun farkındayız, Çözeceğiz.” Bana bu da yeter inanın ama kullanıcıları suçlamayı, sorun onlardaymış gibi davranmayı kesin artık. Şeffaflıkla sık sık övünen bir firma TurkNet ve şeffaflık bunu gerektirir. Tam şu dakika şu saniye ekşi sözlük veya donanımhaber TurkNet başlıklarına bir girin allah aşkına ne göreceksiniz? Alt alta hız ve ping problemi başlığı. Onlarca. Ve bu sadece neden TurkNet’te yaşanıyor asıl soru bu? Bu akşam yine CSGO oynayamadım mesela, yeni de bir takım kurmuştuk makine gibi yok ederken ve harika sonuçlar alırken son günlerde maçlara giremiyorum 110 MS oynanamaz durumda maalesef millete de mahcup oluyorum. FaceIT sunucusu veya CS GO MM sunucusu fark etmiyor. Hepsi 100+. 12’den sonra 40-50. Sorsan 100 megabit downloadım var ama. Neye yarar bu CS GO’da? Hiçbir şeye. Oyunun kullandığı bant genişliği 0.2 MBPS. 100 değil 1 MBPS internet olsa da oynanıyor yani. Şimdi bilgisayarı kapatıp gittim Xbox’ı açtım single player Red Dead Redemption 2 oyununda takılıyorum mecburiyetten. Saat 12 olunca bilgisayara geri geçeceğim. Alarm kurar, dakika sayar olduk maalesef. Durum bu.

11 Beğeni

aynen kardeşim bende şikayetvara ve buraya yazdım geri dönüş yok

Turknet Akşamları Hız Düşmesi Ve Ping Sorunu

Bu konuyu açtıktan sonra dün gece 23:50’de CS GO’yu açarak sorunun düzelmesini bekledim. Aktif olarak devam etmekte olan oyunda saatler tam 00:01’i gösterdiği zaman ping 119 MS’ten 49 MS’e düştü. 19:00’da başlıyor 00:00’da sonra eriyor. Her gün rutin bu. Ping yavaş yavaş düşer veya yavaş yavaş yükselir anlarım. Yoğunluk var derim. Önce 50 olur 52 olur ne bileyim 61 olur yüksele yüksele 119 olur. Sonra da kademeli olarak düşer. Yani 23:59’da 119 MS sabit olan pingin 00:00’da yine sabit olan 49’a düşmesini ben şöyle açıklıyorum, Telekom VAE altyapılarda 19-00 arası sizin bant genişliğinizi daraltıyor. Sistemsel olarak. Bence bu çok açık. 2012’den beri bu oyunu oynuyorum bu oyunda benim sabit pingim 49 MS kardeşim. Yıllardır bu böyle. Yani bu saatler 19’u gösterdiğinde yoğunluktan 55-60-65 diye değil 19:00’da sabit 49’dan sabit 119’a çıkıyor bir saniye içinde. 00:00’da da 49 MS’e aynen iniyor. Saniyesinde. Sanki programlanmış gibi. Bütün ülke bu interneti tam saat 19:00’da mı kullanmaya başlıyor? Ülkedeki bütün bilgisayarlar saat 19:00’ı gösterdiğinde açılıp 00:00’da mı kapanıyor yani ? Bu sorunun üstüne gerçekten eğilmeniz gerekiyor. Ve dediğim gibi Telekom tarafından bant genişliğiniz sistemsel olarak 19-00 arası daraltılıyor. IPV6’yı merak ediyorum ben açıkçası. Buna bir çare olabilir mi acaba.

3 Beğeni

aynı sorun bende de var Turknet Akşamları Hız Düşmesi Ve Ping Sorunu

1 Beğeni

aynn kardesim.arkadasm28 msle.pubg oynarken ben 70ila 100 arasi oynuyorum saka gibi saha dolabina uzaklik 200metre.daireme.cektigim.kablo sıfır ve cat 6 modem.asus ac750 boyle.giderse TurkNet baya kisi kaybeder uzuldugum.konu bukadar.memnun kalan olarak neden ping ms sorunu oyuna.veya bizde sorun soyleniyo artik bir cozum bulun lutfen

Güncelleme : Uzun bir süre sonra bu akşam “şimdilik” sorun yaşamıyorum. Her gün 19:00’da başlayan 119 MS ping şu an 21:20 itibarıyla halen girmedi CS oynuyorum. Değerlerim normal durumda. Girişimler sonuç veriyor olmalı. Umarım yarın her şey eski haline dönmez ve bir daha asla yaşamam. Halen sıkıntısı süren arkadaşlar da en kısa zamanda çözüme kavuşurlar umarım.

1 Beğeni

geçen 2-3 güne evvel gayet daha iyi.

Güncelleme : Bugün de sorun yaşamıyorum (şimdilik). 10 MS kadar fazlam var fakat yoğunluğa veriyorum. En azından 119 MS değil. İyileşme olduğu açık iki gündür. Umarım herkesin sorunu tamamen çözülür.

1 Beğeni

Bugün tekrar csgo rekabetçi maçına girdim.
Dün 200 olan ping bugün 120-160 aralığındaydı.
Bir maç atıp çıkmak zorunda kalıyorum bu internet sayesinde.

Şuanda sanki biraz yoğunluk arttı gibi.

Bana da aynısı oluyordu maalesef. Son iki gündür ciddi düzelme var.

Aynı rezillik devam ediyor. Yoğun saatlerde kaldırmıyor TurkNet batıyor resmen

suan internetimi gorseniz cildirirsiniz abi statik ip istiyorum dedikden sonra 75 megabitden hizim 3 megabite dustu onu bile.zor.goruyo napmam lazm acaba

Cuma gününden itibaren bu sorun için çalışma yapılacağını duyurdular.