Sonunda oluyor galiba (fiber daire kutusu)

Arkadaşlar merhaba daha önce de konu açmıştım. Evimin çok yakınına 15-20 metre mesafeye ttkomun fiber dagitim cihazını koymuşlardı. (Foto ekte) Bu cihaz karşı sokağı besliyordu bugün saha ekibiyle görüşerek kendi evime de bu cihazdan fiber kablo çektirip projeye işlettirdim.

Şimdi binaya kutu koyulmasını bekliyorum ama binada cat6 çekilmis durumda. Benim tekrar turuncu renk fiber kablo mu çektirmem gerekiyor bilgisi olanlardan yardim rica ederim.

Ek olarak bina içi tesisata turk telekom karışıyor mu yoksa benim bireysel olarak mi yaptırmam gerekiyor.

Kabloyu siz değil telekom çeker. Fiberde modeme kadar olan altyapı sorumluluğu telekoma ait. Cat6 kablo sökülür fiber döşenir sıkıntı çıkmaz.

Benim bu talebi kutuyu koyacak arkadaşlara mi iletmem gerekiyor yoksa genel müdürlüğe mi? Bazı forumlarda kabloyu ttkomdan alip elektrikciye cektirilmis gibi şeyler okudum ondan sormak istedim.

Bizim bina için TT çekmişti. 5 6 yıllık bina. Cat6 kablo döşeliydi.

İlçe müdürlüğüne kalmış durum o.

Bazıları çekiyor.

Bazıları da al sana fiber kablo kendin çek diyor

2 Beğeni

fiber kirilgan oldugu icin teknik konuda tecrubeli personelin cekmesi bence daha saglikli olur aonucta vatandasin ve elektrikci denilen sahislarin fiber teknolojisi hakkinda bilgisi oldugunj dusunmuyorum

Bugün gelip kutuyu taktılar ic tesisat için kontrole geleceklerini söylediler. Onlarla konuştuğumda buraya yazarim son durumu. Bir de şunu öğrenmek istiyorum tesisat yapıldıktan sonra turknetin fiber için paketi var mı 1000 mbps olanı gördüm ama farkli bilgi göremedim.

Türk telekomun fiberinde 100mbps down 8mbps upload veriliyor diye biliyorum bazı kişilerde 150down 10up gibi değerler de olabiliyor

1 Beğeni

VAE Fiber’de max 100/8 paketi mevcut.

1 Beğeni

erdi bey lokasyon olarak nerede oturuyorsunuz acaba mahalle sokak olarak ve kutu takildiktan sonra nezaman aktif olacakmis bisey dediler mi

Kocaelide oturuyorum. Size şunu söyleyebilirim öncelikle 1 yıla yakın resmi yollardan verdiğim ugras tamamen boşunaymis. 20 metre mesafemde fiber vardi ve eve alamıyordum. Saha ekibindeki arkadaşa soyledim beni projeye dahil etti ayni gun kutudan eve kablo 2 gun sonrada binaya ttkom fiber kutusu koyuldu. Bu zamana kadar bakir hat için de çok sorun yaşadığım oldu. Size tavsiyem saha ekibindeki arkadaşlara ulaşmanız.

2 Beğeni

Sordum 2 3 gün içinde gelip tesisat vs kontrol edilecek sonrasında altyapı sorgulamada görünür dediler

Saha ekibine nasıl ulaştınız acaba?

Sahada :slight_smile: Evin önüne gelmişlerdi farklı projenin kontrolü için. Konustum aynı gün içinde çözdüler sagolsunlar. Saha ekibi dediğim bu arada ttkom amblemli arabayla dolaşan arkadaşlar değil muhtemelen taşeron firma olan ekip. Zaten proje kablolama vs bu firmalarin elinde.

2 haftadır saha ekibini bekliyorum. Eve gelen fiber kabloda arıza var. Gpon fiber diye bir sistemmiş bir de. Ona az ekip bakıyor dedi. Santral eve uzak. Önünde çadır kurmam gerekecek gibi duruyor bu gidişle.

Evet geldik geldik bu defa da bina içi kablolama da takıldık. Binada tüm dairelere cat 6 çekilmiş durumda. Fiber kablo ile degistirilmesi lazım bunj bekliyorum. Kutu koyulduktan sonra bu bina içi kablolama yapan ekip ne kadar sürede geliyor bilenlerden yardim rica ederim