Son zamanlarda yükselen ping

Merhabalar, son zamanlarda pingim 15 ms’den 22-23 ms aralarına yükseldi. Kullanan tecrübeli arkadaşlara sorduğumda durumun CGNAT’tan kaynaklandığı, statik ip’nin durumu çözebileceğini söylediler. Ama daha önce düşük olan pingimi düşürmek için neden parayla statik ip alayım? Eskiden hızım 35 mbit iken de pingim 22-23’dü, hızımı yükselttikten sonra da 22-23 arası geziniyor. TurkNet Online İşlem Merkezi’e yazmak istemiyorum çünkü hızımı yükseltmeden önce bu durumun ping yükselmelerine sebep olabileceğini söylemişlerdi, buna sığınıp hız düşürmesini teklif etmelerini istemiyorum. Kablolu test demeyin, onda da durum değişmiyor. Acaba benim yapabileceğim başka bir şey var mı? şimdiden teşekkürler.

Benimde 22-23 idi. Şuan 32 ms oldu. Anlam verebilmiş değilim.

Yardımcı olabilecek var mı acaba

Anlaşılan dönüş olmayacak.

Merhaba, CGNAT kullanımından dolayı, pingte bir çok kullanıcı bu durumun etkisini görmüştür şuan da statik ip alırsanız farkı göreceksiniz. Maalesef, IPv4 adresleri tükendiği için CGNAT dediğimiz havuz da toplanıyoruz ve bu durum da özellikle ping açıssından iyi değil. Ekstra olarak belirteyim: IPv6’yı da bekliyoruz, bakalım neler olacak. Her hanhi bir port değişimi kaynaklı bir durum da olabilir, Elektrikçi ile hattınızı bir kontrol ettirin.

Agam bu TurkNet müşterisini afedersin ama iplemiyor. İster kal ister kalk git. Umrunda değil adamların. Bendeki pingi görsen ağzın açık kalır. Daha bide hala en düşük ping bizde diye yalan söylüyorlar. Keşke turknette kalmak zorunda kalmasam da değiştirebilsem. Özel sebepten ötürü mahkum kaldım. Rezalet tek kelimeyle. Zamda cabası gigafibere indirim bize zam. Oh mis adamların faturayı ödetiyorlar ama hizmete gelince veremiyorlar.

Merhaba hocam, iç tesisatımda hiç ama hiç bir problem yok. Nexans CAT6 çekili. Port değişimi felan hiç bir ekstra eylem yapılmadı. 1 gecede pingim yükseldi. Olay bu.

İpv6 kullanıyorum ama bazı yerlere giriş yapamıyorum. Oyun oynayacağım bağlantı hatası verip duruyor bazı oyunlarda bazen internet kesiliyor kapatıyorum aradabi test ediyorum :roll_eyes: sıkıntı. Son zamanlarda nasıl durum bilmiyorum kesinti konusunda son zaman test etmedim ama oyunlara giriş yapmıyor. Modemden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. İpv6 testi göstermiyor ama var modemde

Statik 4 ay kullandım şuan cgn deyim sadece google pingim yükseldi. Başka bir etkisi olmadı. V6 pingi şuan 35 iken cgn google 47 geliyor.

Ben cgn ile google 38 ms alıyorum. Rize den. 188 public ip alınca google pingleri düşüyor.

Şu an ülkemiz de zaten IPv6 destekleyen sitelere, uygulamalar, sunucular v.b kısıtlı diye biliyorum, BTK’ndan onay gelirse bu kısıtlamanın önüne geçebilinileceğine düşünüyorum ve bu süre daha Beta testin de yani bu tarz sorunlar olabilir. Evet, IPv6 postun da bazı kullanıcılar, sizin gibi sorun yaşıyorlar.

Eee zamlar boşuna değil. Fiyat yükseltirken Pingleri düşük mü bırakcaktık :))

Sabah İstanbul ping süresi eski değer olan 23 e düştü. Yine 30 olmuş. Sayın TurkNet network ekibi lütfen artık uğraşmayın şu pinglerle. @EFG Konu hakkında bilginiz var mı?

Sakın destek kaydı açma aynı şeyi yaşayıp destek kaydı açtım destek kaydını incelemeden telekoma kopma olarak kayıt açan bir çalışan yüzünden sapasağlam portumdan oldum pingim 2 katına çıktı hızım düştü vs. başına bela alırsın ve çözümsüz kalır tecrübeyle sabit.