Sokağınızda/binanızda fiber hattı var mı? (Basit kapsam araştırma çalışması)

Merhabalar sevgili TurkNet forum kullanıcıları,

Kişisel merakımdan ve konu hakkında net/ölçülebilir veri bulunmadığından böyle bir başlık açmak istedim. TurkNet bir yandan gigafiber ile ilgili genişletme çalışmaları yürütüyor. Diğer yandan yerel servis sağlayıcılar, belediyeler ve üçüncü parti şirketler de fiber dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Peki 2022 yılında fiber ağı genişletme çalışmalarında ne durumdayız?

Çoğumuz sokağımıza girerken veya sokak üzerinde yürürken, yerde veya kaldırım üstlerine yerleştirilmiş ve üzerinde F/O (Fiber Optik) yazan kutulara denk gelmişizdir. Ayrıca kapımıza kadar gelenlere de bina girişlerinde veya bina içlerinde rastlamak mümkün.

Aşağıdaki ankette “Sokağınızda veya binanızda herhangi bir sağlayıcının fiber optik hattı/kutusu yer alıyor mu?” sorusuna cevap verebilirseniz, birlikte bu kapsama alanı hakkında bilgi sahibi oluruz. Buradan çıkacak sonuçlar TurkNet’e ve/veya forumu takip eden diğer firmalara ışık tutar, kim bilir…

Katılımınız için şimdiden teşekkür eder ve iyi forumlar dilerim.

  • Evet Var
  • Hayır Yok
  • Fiber Optik Nedir Ki?

0 oylayanlar

1 Beğeni

Ankete katılacaklara bilgi olarak Sokaktaki fiber kutusu şöyle birşey :point_down: Yani sokakta var mı iyice bakıp yanıt vermelerini öneririm.

1 Beğeni

İlk defa görüyorum inşallah nasip olur bir gün :smiley:

Son eklediğiniz görsel DSLAM kutusuna daha çok benziyor, üzerindeki etikette ne olduğu yazar. Buradan birkaç sokağa bakır kablo ile dsl’de taşınıyor olabilir.

dslam

1 Beğeni

tip 7 dolabı da sayılıyor mu :smiley:

evet etiketlerde de bilgi yazıyor olmalı.

kısacası bu santral kutuları bir kişinin binasına fiber gelip gelmeyeceğine dair bir gösterge. “niye bu kutuları konu ettiniz” diye merak edenlere duyuru olsun :slight_smile:

TurkNet Gigafiber Kullanıyorum.
Kutu Dahil Herşeyi Bulunmakta.

1 Beğeni

Mahallemizde TurkNet Gigafiber kutusu her şey var ancak Optik fiber dağıtım kutusuna kablo takmadılar beklemeye devam.

1 Beğeni

214 gün de baya acı vericiymiş. Umarım en kısa sürede aktivasyon gerçekleşir.

Tamamlanmaz bu saatten sonra yukardaki mahallede arkadaşlarım var onlar kullanıyor Gigafiber,bizim mahalleye havadan kablolama yaptıkları için belediye ruhsat izni falan dedi alperenatıcı işin komik tarafı adamlarla aramda 200 metre var adamlara yeraltından kablo taktılar kullanıyor biz bekliyoruz işte bizdeki de böyle şans :rofl:

Malatyadan yazıyorum. Kazı çalışması biteli baya oldu ama daha kutular gelmedi. Ne zaman gelir bir fikrim yok

Haziran ayında buca gedize superonline gpon kutusu taktı cam kablolarla eve kadar götürdü ben türkneti bekliyorum :pensive:

bu saha dolıbından var yaklaşık mesafem 70 metre vdsl altyapı malesef panoya kadar fiber sonrası bakır kablo

Bu sokataki fiber konusunu fiberden saymamalıyız. Ha santraldeb gelmiş ha sokaktaki kabinden birşey farketmiyor bakır altyapı yine.

Fiber evin içine kadar erişim türüdür. Bu gösterdiğiniz altyapının ismi hipernet zaten. Fibernet değil. Btk da fiberden saymıyor.

Ofsd kabinleri fiber altyapı hakkında fikir verir bu tip serisi değil.

1 Beğeni

Hayır sayılmaz btk da fiberden saymıyor onun ismi hipernet

1 Beğeni

Hayır hiçbir fikir vermiyor yanıltıcı olur bu bilgi. Bu kabinlere bakarak evinize fiber gelecek diye insanlara ümit vermeyelim.

Ofsd kabin gören olursa sevinebilir.

ofsd kabine mesafem 800 metre gigafiber için başvurduk 15/08/2022 inşallah olumlu sonuç alırız turknetten

Gigafiber ofsd kabinden verilmiyor o kabinler türk telekomun gigafiber türknetin kendi altyapısı tamamen havadan gidiyor kablolar.