SNR Margin, Line Attenuation, Download ve MS degerleri

Iyi gunler,

Bugun itibariyle TurkNet aboneligim aktif hale geldi fakat bir sorunum var. Superonline musterisi iken almis oldugum hat degerlerimi goremiyorum.

SUPERONLINE

TurkNet

image

Hat degerlerimi ekteki resimlerde gorebilirsiniz. Tesekkur ederim.

Hız yükseldikçe snr düşüyor hocam.Dsl de böyle işte.Mesela halihazırda bizde elektrik gidip gelse snr değeri aldığım hız falan 2-3 değer düşüyor,sabit de kalmıyor sürekli değişiyor değerler iki aşağı iki yukarı

İlgimi upload cekti.SOL de iken max 13 mbps upload 19 snr varmış,TurkNet 'e geçince max 20 mbps snr 8 düşmüş.Bu değerler port değişikliği olmadıkça geçişlerde değişmemesi lazım diye biliyorum. Yani max 13 upload altyapı değeri nasıl 20 ye çıkıyor port değişmedikçe.Alınan hız değil,max kapasiteyi kastediyorum.

Zaten olay böyle, siz kapasite hızına yaklaştıkça SNR düşer.

Hocam SOL de iken 13 mbps upload kapasitesi 19 snr değeri varmış.TurkNet de ise 20 mbps upload kapasitesi olmuş snr 8 olmuş.Şimdi 7 mbps için 9 snr değeri oynamaz bence.Maks kapasite 13 den 20 ye nasıl çıktı o da ilginç.Port değişikliği olmadan kapasite değerleri bu kadar oynamaması lazım değil mi?

eskiden hızı 3 müş, algoritma yanlış hesaplıyormuş, bağlantı hızı arttıkça alınabilir hız da bir miktar artar normal o. Bu hat değerleri tamamen normal, sorun alamayın boşuna.

Müşteri temsilcisini aradım ve değerlerin düşük olduğunu belirttim. Hız 47mbpsden 51e yükseldi. Snr değeri ise 3.3 arttı. Benim aslında isteğim paket kaybının minimum seviyede olması. Bildiğim kadarıyla VDSL alt yapısında bakır kablo alt yapı sebebiyle paket kaybının önüne geçilemiyor.

Şu an Superonlinede olan port kullanılmıyor. Yeri değişti kabloların. Ama eve gelen kablo hala aynı.

Sorun yoksa iyi hocam.Hat değerlerini attığın zaman hat süresi ne kadardı yani ne kadardır modem açıktı?1-2 gün kullan fec ve crc anormal şekilde artmıyosa sorun yok.Fec yüzbinlik falan olursa paket iletimleri pingli oluyor,hız testinde 50 mbps görsen bile videolar donuyor falan.Crc de bağlantı falan kopuyor gidip geliyor internet,modem kendini resetliyor veya yeniden başlatman gerekiyor.Bunlar kısa sürede anormal şekilde artmadıkça sorun yok.

Fec en fazla 1500 gordum su ana kadar. Ama benim bandwithinde artmasi lazim cunku evin icinde 10dan fazla cihaz var aktif olarak kullanilan.