Snr margin hakkında

selam, üst komşum 2-3 gün önce internet hızını yükseltti 35 mbit’den 100 mbit’e yükseltmiş, fakat o yükselttiğinden beri benim snr margin değerim patladı, bunun için ne yapabiliriz ankastre kablolarında vs sorun yok yeni çekildi hepsi saha dolabı ile ilgili bir problem olabilir mi? yoksa modem ile alakalı mı çözemedim, SNR hep 10 ila 9 civarıydı ta ki komşum hızı yükseltmeden önce modemim Archer VR300 v2
yardımlarınızı bekliyorum.

Hız arttıkça snr azalır çünkü mevcut kabloda daha fazla hız için zayıf sinyalleri de kullanmaya başlıyorsunuz. snr değerinizde bir sorun görünmüyor ancak kopma sorunları yaşıyorsanız paketinizi 75 Mbps e güncellenebilirsiniz. Komşunuzun hızını arttırması crosstalk ı arttırdığı için hızınızın azalması/snr azalması normal bir durum.

3 günde sadece 4 tane hata almış hat, hiçbir sorun yok, böyle kullanabilirsiniz.

2 Beğeni

image
an itibari ile hat durumu, eğer bir problem olmaz ise böyle kalmasında sorun yoktur umarım.

kopma yok 7 snr altına kadar düştüm fakat kopma yaşamıyorum ama şöyle bir sıkıntı mevcut modemi yeniden başlattığımda 102398 kbps olan mevcut hız 100084 kbps tarzı bir sayıya sabitlenmeye başladı ve sürekli değişiyor her reset attığımda, 102398 bidaha görememeye başladım bunun için arıza kaydı bırakmam gerekiyor mu?

Arıza kaydı açmanıza gerek yok, açsanız da bir işe yaramaz çünkü bunun normal olduğunu ve sebebini açıkladım. 102 yerine 100 e düşmesi zaten bir azalma değil normalde daha fazla etkilemesi lazımdı.

2 Beğeni

Sizin binada başkası internet alırsa senin hızın 100 den 90a düşecek. DSL doğası gereği komşulardan etkilenir.

1 Beğeni