Snr margin değerim ve internet hızım birden düştü

Bugün modem değerlerime baktığımda snr margin değerimin neredeyse yarı yarı düştüğünü gördüm, önceden snr margin değerim 17 idi şimdi ise 9 bu yüzden internet hızım da 60 mbps den 50 ye düştü, normalde 75 mbps paketini kullanıyorduk, internet koptuğu için 60’a sabitlemişlerdi ama şimdi de bu problem ortaya çıktı. Nasıl bir yol izlemem gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim. (2 katlı bir evimiz var üst katta ki komşumuz hızını yükseltmiş sanırım bundan dolayı olduğundan şüpheleniyorum)

Hat değerlerim

Merhaba, Hattın zayıflaması 19 iç tesisatını kontrol etmen gerekiyor, bir sorun göremiyorsan destek kaydı açarak destek alabilirsiniz.

Hattımın zayıflaması önceden de yüksekti fakat bi problem olmadığı için müdahale etmemiştim hiç snr margin değeri ve hızımda’da problem yoktu. Sanırım problem altyapıda fakat bende bu işlerden pek anlamıyorum. Desteğe yazsam ekip gönderebilirler mi altyapımı yenilemeleri için?

Destek kaydı açarsanız ankastreden dış hattına kadar TT ekibi kontrol sağlayacaktır, İç tesisat kontrol isterseniz belirli bir ücret karşılığında başka bir ekip kontrol sağlıyor, iç tesisatını yenilemek isterseniz gelen ekipten kablo fiyatı isteyebilir.

Bina dışı ve içi farklı ekip kontrol sağlıyor, İç tesisat internet kullanıcının sorumluluğunda, kendinde kablo değişebilirsin, elektirkçi çağırıp kabloyu değiştirebilirsin, güzel bir kablo alıp çektirebilirsin ondan önce ankastreden kaç hız geldiğini TT ekibi kontrol etse daha iyi olacaktır.