Snr margin değerim değişiyor

sürekli snr margin değerim değişiyor neden kaynaklı?



@tnetwork @moderators

Bölgenizdeki yoğunluğa göre bu değerler artabilir / düşebilir. Saha dolabından kaç abonenin anlık online / offline olma durumuna göre değişir bu. Modem arayüzünden SNR ayarını 9 yaparsanız hızınız biraz düşecek ve daha stabil bir bağlantı alabilirsiniz. Ayrıca kablolamanızda da bir problem olabilir. Telefon kutusundan gelen bağlantıları kontrol etmenizde fayda var. Fazla ek olması problem yaratabiliyor. Eksiz tek bir kablo kullanmaya özen gösterin.

SNR’nin devamlı olarak 0,2 0,3 'ten fazla oynaması kablolarda kopukluk olduğuna işaret eder. Ek yerlerini kontrol edin.

hocam turk telekom interneti bağlatmadan önce geldi konnektöre kablo taktı turknette sonraki gün gelip konnektöre kadar çektiğim Cat6 kablomu turk telekomun bağladığı kabloyla bağladı uçlarını birbirne bağladı böyle mi yapılması gerekiyor bilmiyorum ama direkt kablonun uçlarını birbirine bağladı.Ama modeme giren dsl kablosunuda elimle az bişey hareket ettirince de snr değeri coşuyor 9dan 4lere düştüğünü de gördüm.Ne yapmam gerekir?Sizce cat6 kablonun konnektördeki kabloyla bağlanma şeklinde mi sorun var yoksa modeme giren tarafında mı sorun var?

Elleyince SNR değerinin o kadar düşmemesi gerekiyor, muhtemelen uçları takarken çok özen göstermediler. Ek noktası olan yerleri tek tek kontrol edin bence.

Modem crc yiyor ama onu görmüyor . Keenetic crc eklentisi var.
Crc arttığı için düşüyordur.

CRC nedir? ne yapmam lazım?

Hattın parazit ve dalgalanmalar yaşadığında veri hataları ortaya çıkar o hatalar düzelmezse CRC olarak yansıyor. Modem o hataları düzeltirse FEC olarak yansır.
Alt yapı bakır olduğu için yinede CRC yiyebiliyorsun sadece az CRC hataları yemek için önlemler var.

1-) Gürültü marjını yükselterek hatarın az olmasını sağlamak bunun için hızın düşmesi gerekiyor.
2) Sinyal zayıflamasını düşürmek bunun için iç ve dış tesisatları iyi olması gerekiyor.
Sinyal zayıflaması 20 30 lardaysa ve santral uzakta değilse işe yarar.
3) İç tesisat iyi olsa bile eski , ekleri olan, yalıtımı kötü veya tt’nin etiket bıraktığı kısa kabloda yapabiliyor. Şuan tahmini konuşuyorum kontrol etmeden bilemeyiz.

Senin gürültü marjın düşük olduğu için yapıyor. Keenetic marka modemin olduğu için Gürültü marjını sabite alabilirsin. (8)

cat6 kablolunun bir ucu Telekom’un bıraktığı kabloya diğer ucu da evdeki modemin DSL portuna takılı olan telefon kablosuna bağlanması gerekli. Kabloya dokunduğunuzda CRC oluyorsa modeme takılı olan telefon kablosunu değiştirmeniz lazım. Normalde yeni bağlantılarda eski kablo kullanmamaları lazımdı çok tuhaf.

Not: Kabloya dokunma derken aşırı derecede sallıyorsanız CRC olması normal.