Snr margin değeri düştü

1 hafta önce kopma sorunu yüzünden destek kaydı açmıştım snr margin değerim 12’ydi zayıflama değerim ise 20’lerdeydi kopma sorunum çözülmüştü fakat şu 2 gündür snr margin değerim 9’a düştü zayıflama değerimde 19’a düştü bu nasıl olabiliyor, Snr margin değerinin birden bu kadar düşmesi normal mi? Kopma olmuyor fakat kafama takıldı açıkcası.

(Önceki hat değerlerim)

(Sonraki hat değerlerim)

Düzeltme* ekran görüntüsünde ki önceki ve sonraki hat değerlerimi yanlış yazmışım tam tersi şekilde olacak

@tnetwork + @moderators

1 Beğeni

Bağlı bulunduğunuz dolap veya santrale yeni aboneler eklendi ve yüksek hız almaya başladılar ise toplam kapasite azalmıştır sebebi bu olabilir.

Bugün kalktığımda sng margin değerim 8.2’ye düşmüştü bu yüzden indirme hızımda anlaştığımız paketin altına düştü önceden 74 mbps hız alırken şuan 45 mbps alıyorum. Bunu çözmenin gerçekten hiçbir yolu yok mu? Destek kaydı açtığımda bir sorun yok denildi ama indirme hızım bugün gerçekten çok düştü ve bence bir sorun var. Bugün tekrar destek kaydı açtım ama hiç çözülecek gibi durmuyor.

Modeme ulaşan Max hız 62 sizin alacağınız sağlıklı hız 51 olarak görünüyor. Destek kaydı üzerinden yerinde destek ekibi (ücreti karşılığında) talep ederseniz iç tesisat kontrolleri yapılmış olur. Destek kaydınızı sorun düzeltilene kadar açık tutun oradan iletişim kurun.

Hocam benzer bir sorunu bende yaşamıştım belki sendeki sorunda aynıdır.

Bir gün hiçbir sorun yokken max rate düştüğünden dolayı SNR değerim acayip derecede düşmüştü.
Destek kaydı oluşturdum kontrol edilmesi adına. Daha sonrasına telekom ekipleri kontrole geldiğinde sorun yok dediler gidiyorlardı ancak ben dsl istatistiklerini gösterdim sorun yoksa bu şekildeydi ama şu anda bu şekilde değil diye. İç tesisatta kesinlikle sorun yok o kısmı elemiştik.
Daha sonrasında görevliden saha dolabındaki portumu ve apartmandaki ankastrade yer alan portumu kontrol etmelerini rica etmiştim ve ankastrada yer alan portun biri arızalı olduğu için olduğundan daha düşük hız aktarıyormuştu (Hem saha dolabından hemde ankastradan aynı anda ölçümler kontrol edildiğinde ortaya çıktı. Ayrı ayrı kontrollerde sorun gözükmüyordu).

Daha sonrasında telekom görevlisi apartmandaki ankastradaki portumu değiştirdi ve modemden de kontrol ettiğimizde sorun düzelmiş olarak gözüküyordu.
Umarım senin de sorununun çözümünde işe yarar :slight_smile:

2 Beğeni

Destek ekibi problemi çözdü :pray:t2: teşekkür ederim yardımlarınız için.

Sorunun çözümüne sevindim, :hugs: iyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

1 Beğeni