Snr ile hız yükseltme

Hayırlı günler. Evim 63 mps destekliyor. Ancak geceleri internetim 1-2 dk lığına gidiyor ve geri geldiğinde 80 mps’ye yükselmiş oluyor. Normalde 8 olan snr değerim 2’ye düşüyor. Hiçbir koğma yok. Telnet ile bağlandım ancak snr yükseltebiliyorken snr düşürüp hız arttıramıyorum. Asus veya keenteic modem alsam snr düşürsem hızım kesin artar mı? 75 mps paketi kullanıyorum

Hat değerlerinizin ekran görüntüsünü koyun, isterseniz yorumlayalim

1 Beğeni


Normalde 63 mps ama aşağıdaki ankastrede bir sorun var, kablolar biraz eğilince 57’ye düşüyor.

Merhaba hattınız anlık olarak yükseliyordur 8 snr sınır olarak kabul edilir snr değerini düşürdüğünüz de kopma yaşamasanız bile paket hataları çoğalacaktır bu da size yavaşlama ping yükselmesi gibi sorunlar yaratacaktır modeminiz airties in eski bi modemi olduğu için hat zayıflamanızı ölçmemiş ve hat zayıflamanızı göremediğimiz için net bir cevap veremiyorum yedek veya ödünç alabileceğiniz başka bir modem varsa o modemi kullanarak hat değerlerini paylaşırsanız daha sağlıklı bir bilgi verilebilir.

4 Beğeni

Değerli yorumun için teşekkürler @KASPAROV :pray:

4 Beğeni

İyi akşamlar, kusura bakmayın acil işim çıktı, geri dönüş yapamadım. Elimde zyxel vmg 3313-b10a modem var. Ondada değerler aynı. Hat zayıflamam sıfır. Gece dediğim olay olunca snr 2 ye düşüp hız 80 mps ye çıkıyor. 1 haftada 1000 csc hatasını bulmuyor bile. Bunlar download hatası. Upload da csc hatası 0.

snr seviyesi 2 dB e sabit olmadan bilemezsiniz ne kadar paket hatası vereceğini ve elinizde ki modemlerin snr ayarı olmadığı için keenetic veya asus marka modem alıp denemekten başka çare kalmıyor ama dediğim gibi sorun yaşamanız yüksek ihtimal.

Peki bu modemlerde snr değerini düşürsem hızım kesin artar mı? Yani işe yarar mı? Boşuna o kadsr para vermiyim. Hataları görmezden gelirsek

Modemde zaten atanabilir hızı maximum alıyor gözüküyorsunuz. Öncelikle farklı bir modem ve temiz bir iç tesisat kurulumu ile görmek lazım değerleri.
Bir de santral mesafeniz ne kadar gözüküyor sorgulamada?
Altyapı ne kadar hız gözüküyor?
Size özelden attığım adresten sorgulayıp ekran görüntüsü koyun buraya

63 mbit gözüküyor. @tsunami Onur ne diyosun. İç tesisat yenileyip snr ayarlayabilen modem alsa ne kadar zorlar?

Sizin santrale uzaklığınız kaç metre? Ben adım adım saydım dolabı buldum 250 adım tam :slight_smile: İç tesisat eski olabilir, 50 yıllık bina. Ama gerekirse evimden elektirik kablosu çekip modemi ankastre de denerim ama hat zayıflamam 2 cihazda da sıfır.

Hocam iç hattı yenilerken yeni kabloyu nereden geçirdiniz? Benim evim 2. Katta, dışarıdan kablo geçmesi için bir yeri matkapla delmem lazım bu da büyük sıkıntı. Eski kablonun yerinden götürsem bina eski. Evimizin elektirik kablolarını değiştirirken usta kablo yolunun eğildiğini ve bu yüzden bazı kabloları (duvarı kırmadan) yenileyemeyeceğini söyledi. Bu telefon kablosu eski yolundan evime ulaşır mı?

Ben dışarıdan çektim. Bina eski olduğu için.
Tuvaletin peninden delik açtık. Kroselerle sabitleyerek modeme kadar getirdim.

Amin, benim kabloma ankastrede 2 ek yapmış. Şimdi ne diyim ben buna? Eke temas edince hızım artıp azalıyor.

Bina eski olunca bişeylere dokunmaya korkuyorum. Gerçi internet kullanan 3-5 daire var ama hala ev telefonu kullanıyorlar. En genç biziz bina da. Onların pek umrunda değil internet hızı, kalitesi. Ramazandan sonra nasip olursa gerekirse kendim matkapla delip cat6 ile eve kablo çekeceğim

1 Beğeni