Snr değerleri ve performans

snr yi 0 a çektim sorunsuz çalışıyor internet hızında da düşme olmadı speed teste, ayarlarım bu şekil de yorumlarınız alabilir miyim

SNR değerini çok düşürmek CRC hataları, düşük hız, ani ping yükselmeleri ve kesinti gibi sorunlara sebep olabilir. Eğer oyun oynarken, internette gezerken veya video izlerken ping yüksekliği, düşük hız, kasma donma ve benzeri şeyler yaşarsanız SNR’yi yükseltin. Genelde 0 SNR ile sağlıklı bağlantı olmaz, en azından 2-3 yapın derim.

1 Beğeni

şuan sıkıntı yok 1 haftadır hocam, sorun olursa yükseltirim.

1 Beğeni

Hattını da muhtemelen 75 mbps sabitlemişler.Bu şekilde 0 snr 100 mbpse yakın kullanmak istiyorsan destek kaydı açıp hattındaki sınırı kaldır bari dediğim gibi şuan sana hiçbir katkısı yok 0 snrnin

1 Beğeni

Hocam modeme zaten maks 77 hız geliyor.Herhalde sizin hattı 75 e sabitlemişler.Sen snryi 0 çeksende sadece atanabilir hız yükselir.Snryi maks modeme gelen hızla şekilde uyumlu yap çünkü şuan 0 snr değerinin sana hiçbir katkısı yok sadece atanabilir hızı yükseltmişsin aldığın hız yanından bile geçmiyor.

1 Beğeni

Anlık kopmalar oluyormuş 0 snr de ben fark edemedim modem gidip gelmeyince snr yi otomatik 8 e çektim bende 64 mbps alıyorum Allah bereket versin. Ah bir fiber gelse de yanda ki daire de fiber var bende vdsl bakır kablo müstail ev olduğu için hat kablosu hava yolarından geliyor eve direkten.

Yandaki dairede fiber varsa sizde ordan kablo çektirip alabilirsiniz diye biliyorum.

1 Beğeni

Hocam güncel hat değerlerini atar mısınız?Hızınızın düşmemesi lazım snryi yükseltince ulaşılabilir hız baya yüksekti çünkü önceki attığınız görselde

1 Beğeni

Keenetic’teki ulaşılabilir hız çoğu zaman hatalı hesaplanıyor, SNR 0 ayarlandığı zaman görülebilecek en yüksek hız görülür. Bu arkadaşın 100 Mbit alması imkansız.

1 Beğeni

Direkt 8 e çekmene gerek yok, 5-6-7 değerlerini dene, mesela ben 5 kullanıyorum 100 Mbit alıyorum, birkaç Mbit daha yüksek alabilirsin belki 5-6-7 seçersen.

1 Beğeni

Ulaşılabilir hızın düşmesi normal ama size gelen hız neden 65 e düştü anlamadım.Bende keenetic kullanıyorum.Daha önceki yazınızda koptuğunu ama bunu hissetmediğinizi bile söylediniz.Nasıl içinize siniyorsa ve sizi üzmüyorsa o şekil kullanım hocam.Baktınız zırt pırt kopuyor yükseltir veya düşürürsünüz.

Bizim de yan binada fiber altyapı var (yeni yapıldı).Onun dışında aynı caddede 10 dairede vdsl.Aramızda mesafe 1 metre bile değil.İnsan getirir (TT) diğer dairelerede koyar.TurkNetin gigafiber altyapısı tek çözüm.Getirsinler ben 1000 TL fatura ödemeye razıyım.Maalesef onlar da yıllardır hep İstanbula getiriyor sanki diğer şehirler üvey evlat.Zaten bizim adrese gelse bina değil tüm cadde TurkNet’e geçer.

Tek çözümümüz bu.Sene kaç olmuş hala modemden snr ayarlıyoz 5-10 mbps için yazık valla

1 Beğeni