SNR Değeri İyi Olmasına Rağmen Sık Sık Kopma Sorunu Yaşıyorum

Merhaba yaklaşık iki haftadır sık sık kopma sorunu yaşıyorum. Modemin snr değeri iyi olmasına rağmen birden snr değeri düşüp kopmalar baş gösteriyor kayıt açıyorum açtıktan sonra sanki düzelir gibi oluyor ancak 24 saat geçiyor güzel gayet iyi değerle kullanıyorum verilen hızın da tamamını alıyorum. Ancak kopmalar bir başlıyor gene kayıt açmak zorunda kalıyorum. Resetleyip modem kurulumunu baştan yapıyorum kesildiği zamanlar gene çare olmuyor.

Tt ekibi yollandı saha dolabında ölçüm yaptılar ancak o zaman sinyal değeri iyi olduğu zamana denk geldiğinden bir problem yok denildi. Hem TurkNet destek hem de forumdaki arkadaşların çözüm için fikirlerini almak istiyorum.

Selamlar @berteret, forum profilinize müşteri numaranızı ekler misiniz?

Ekledim.

Tt ekibi geldi tesisatı yeniledi 1 gün kesintisiz bağlandım gene aynı sorum gene kopmalar başladı. Yani sorunun nerede olduğunu çözemedim.

Attığınız ekran görüntüsünün devamında crc hata sayısını gösteren kısımda artış yaşanıyor ise sebebi o olabilir. Bu değerlere göre de artış olmaması gerekir :man_shrugging:

Selamlar, devre değişikliği uygulandığını ve sizin de çözüme onay verdiğinizi görüyorum. Keyifli kullanımlar.

Ne zaman devre değişikliği yapılmış. Şuan ben bağlanamıyorum.

Ayrıca şuan TurkNet uygulamasından teknik bilgilere baktığımda hızım 5.99 ya düşürülmüş normalde 50 kullanıyordum.

Tekrar selamlar, kaydınıza istinaden arandığınızı fakat ulaşılamadığını görüyorum. Şu anda değerleriniz normal görünüyor. Santralden ankastre kutusuna kadar incelendi ve sorun bulunamadı. Problemleriniz devam eder ise iç tesisat kontrolü gerekecektir. Bunun için tekrar destek kaydı oluşturup “Ücretli Yerinde Destek Hizmeti almak istiyorum” diyebilirsiniz.

image