3 4 aydır snr değerlerim 1 2 saniyeliğine eksilere düşüp tekrardan 10-20 arasına çıkıyor. Eskiden fix olarak 75mbit alırken 20snr larda şimdi 50mbit e sabitlememe rağmen 10-20 arasında değişiyor.
Çözüm olarak ilk netspeed den TurkNet 'e geçtim ama sorum çözülmedi. Ardından elektrikçi çağırdım ve tesisatımı kontrol ettirdim ama sorun olmadığını söylediler(yeni kablo çektirmek şimdilik zor ama son çare olarak mecbur onu denicem) .
Şimdilik diyorum ki asus n17u adlı modemim de mi sorun var acaba. Crc değerim şuan mesela 560bin lerde.
Keneetic modemin iyi olduğunu okudum. Ben bizim evde wirelessi modem den değilde şuan hazır olarak kullandığım çoklayıcılardan alıyorum (deco powerline) yani modemdeki wirelessin benim için hiç bir önemi yok.
3 tane sorum var.
Sizce bu snr ve crc sorunu modem ile alakalı olabilir mi?
Eğer evet ise hangi keneetic modem almalıyım? Eve gelen max hız 100mbit vdsl ve wireless bana lazım değil.
Son olarak ben bu ürünü mesela amazondan alsam 1 hafta denesem ve sorunumun modem ile alakalı olmadığını anlayıp geri iade edebiliyor muyum? 14 günlük iade olayı kutusu açılmış ve kullanılmış modemlerde oluyor mu yani?
Malesef ankestreden denemek istiyorum ama şuan mümkün değil.
Modem de en son sürümü kullanıyorum. Eskiden line attenuation değerim 10un altındaydı. Ama bildiğim kadarıyla şuan ki değeri de çok kötü değil. Snr şuan 18 görünüyor ama dediğim gibi anlık 0 a bile düşebilir. Her zaman olan bişey değil. Mesela canlı bi yayın izliyorsunuz bir anda yayın donuyor ve değerlere baktığımda snr düşük ama sonra eski haline dönüyor ve yayın devam ediyor. Aynı şekilde online oyun oynarken 3 4 saniyeliğine oyun donuyor ve şanslıysam düzeliyor ama en kötü serverdan düşüyorum.
Sistemde internetim kesilmiyor bu arada. TurkNet e göre 3 gündür internetim kesilmemiş gibi.
Elektrikçi bana ankestreden modemin ucuna sinyal yolladığını ve hiç bir pürüz veya sorun ile karşılaşmadığını söylemişti. Ben bundan dolayı belki sorun modemdedir diye düşündüm. Belki modemi ankestreden bağlayıp denemeliyim modem almadan önce.
Ben Türktelekom müşterisiyken 16 mps internetim vardı. 2 yıl boyunca hiç bir sorun yoktu sonra birden her 5 dk da bir kopmaya başladı, dsl ılığı sönüp geri geliyordu. Crc falan nedir bilmiyordum. Ardında TT ekiplerini aradım gelip baltılar ve Ankastrede başka bir bağlantı yaparken sizin kablolara değmiş ve bantlamamışlar kablo uçlarını. Bunu ayarladılar. Bu kadar basit bir sorun da olabilir.
Aslında müstakil bi evde oturuyorum. 12 senelik bir ev. İnternet kablosuda kalitesiz bir şeye benzemiyor gördüğüm kadarıyla. Hatta elektrikçilerde kablomun kaliteli olduğunu söyledi.
Ben o zaman ankestreden modemi deneyeyim belki dediğiniz gibi iç tesisatdadır problem. Teşekkürler cevaplarınız için.
Sorunum iç tesisatmış. Şanslıyım ki eve döşenmiş olan kablonun içinde birden fazla renkli renkli internet kablosu var. Elektrikçi farkli 2li kullanarak bağlantıyı oluşturdu. İnternet kopuyor diye hızımı 50mbit e sabitlendirmiştim ama sanırım artık o sınırı kaldırtabilirim.
Merhaba @marshy61, sorununuzun kaynağının bulunmasına çok sevindim. Sorununuzun çözülmesine ayrı olarak çok sevindim Hız değerleriniz için yardım ve destek almak isterseniz bana özel mesaj üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim.