Büyükşehirlerde 1000 mbps, kentlerde 100 mbps hızlarını vaat eden siyasiler var. Bing’in yapay zekasına göre “2022 yılı itibariyle Türkiye’deki fiber internet ağı 372 bin kilometreymiş” Vaatlerde ise bu uzunluğun 2 Milyon kilometreye çıkarılacağı anlatılıyor.
İnternet servis sağlayıcılarının (ortak alt yapı, sağlayıcıların birlikte çalışması vs.) iş birliği ve devlet desteği ile bu yapılabilir mi? Teoride mümkün müdür ?
Teşekkür ederim herkese.
Not: İlgili gönderi forum yönetimine danışarak açılmıştır. İlgili moderatör onay esnasında düzenlemeler yapabilir.
Mümkün değil cumhur ittifakıda 2023’de tüm evlere 100 mbps vericez demişti verdi mi hayır.
Millet ittifakınında vaadine inanmayın vaat etmiş ama süre vermiş mi yok.
İbb istese yapabilirdi veya bir ucundan başlayabilirdi bu işe chp’ye geçtiği günden beridir.
İbb ne alaka demeyin işletmeci yetkisi var btkda tıpkı TurkNet gibi.
Şu piyasada şirket büyüklüğü ve bütçesine göre en güzel işi TurkNet yaptı şuana kadar. Eminim ki daha fazla mali güçleri olsa tüm Türkiyeyi fiber altyapıyla döşerlerdi.
Sadece belediye başkanı CHP’li meclis çoğunluğu AKP de🤷♂️
Web sayfalarında ki bilgiye göre kurumsal müşterilerine bu hizmeti veriyorlarmış.
İstanbul un çoğu bölgesinde kablosuz wifi ağı var diye biliyorum. Metrolar, park alanları, MOBESE sistemleri bu 10 yıllık şirketin ağından hizmet veriyor olabilir.
Ben direk içinde olduğum için yazayım. İstedi ama maalesef engellendi ! Hatta metrolarda bile halk baskısı ile sistem açıldı, yoksa alt yapı bitti ama keyif beklendi. Ne zaman bakanlık marmaray’a da bedelsiz kuracaksınız baskısı yaptı ve yaptırdı sonra izni verdiler. Ama aynı baskı maalesef bahsettiğiniz konuda gelmedi ve hala engelleniyor. Engellenme nedenlerini kısmetse seçim sonrası yazarım. Şu an yazarsam konu muhtemelen kapanır Hatta “Ücretsiz wifi” hizmet noktalarında bile inanılmaz direnç gösterildi maalesef. Kimse unutmasın mesela pandemi sırasında Ankara ve çevre illerin köylerine ABB ücretsiz internet götürdü çocuklar çalışsın diye.
Apartmana geçenlerde şu kutuyu takmış TT bey, sitelerindeki bize ulaşın-bilgi kısmından ulaşarak ne zaman aktif olur, ne hız alırız, mevcut kullandığım sağlayıcıdaki kampanyam bitince duruma göre sizinle devam edebilirim vereceğiniz yanıta göre yazdım, aktif aboneliğim olmadığı için bilgi veremiyormuş paşa beyler. Şaşırmadım. Konuyla alakalı olarak, birşeyler yapılıyor yıllar sonra ama sırf kendi görüşümü savunacağım diye saçma saçma konuşmaya gerek yok, birilerini övmeye veya kötülemeye gerek yok. Yapılana bakıp da karar verecek düşünce kapasitesinde olan çok insan yok maalesef çevrede. Yapılan güzelliklere de zarar ziyan diyerek kendini haklını çıkartma peşinde çoğu insan sadece kendi görüşüm doğru diye düşündükleri için, ne zaman birşeyler kendine dokunmaya başlar o zaman sırtını dönerler yıllarca peşinden koştuğu siyasilerin. O yüzden vaatlerden çok birşeylerin içine etmemeyi denemek daha iyi olacaktır ki ne vaatler duyduk zamanında, kimsenin saçmalamasına gerek yok, heryerde birinci ağızdan konuştukları videolar var kanallarda yayınlanan öyle yapacağız böyle yapacağız dedikleri. Herhangi bir siyasi görüş belirtmiyorum, istediğiniz yere çekebilirsiniz, o zaman yapsaydı bu zaman yapsaydı diyene kadar birşeylerin sonunda yapılması ilgilendiriyor beni ve seçimde kazanan ben oluyorum.
Konum, Etimesgut/Ankara bu arada, bireysel fiber ulaşıyor sonunda.