Sitenin yavaşlığı

Forumumuz çok rahatsız edici bir derecede yavaşlıkta değil ancak ilk açışlarda 10 saniye kadar beklettiği bir gerçek. DNS de kullanmıyorum neden böyle ?

2 Beğeni

Ben Pihole kullandığım için sanırım hiç bu yavaşlığı hissetmedim. Forum ip bilgisinde cdn benzeri bir dağıtım var mı?

bir bilgim yok bu arada pihole nedir

aynı şekilde ilk bağlanmada uzun sürüyor hele hele font yüklemesi çok yavaş

1 Beğeni

Mini pc olarak bilinen Raspberry Pi Zero üzerinde çalışan bir program. Pi-Hole, AdBlocker olarak çalışıp DNS bazında güvenlik sağlamayı hedefliyor. Ek olarak lokal ağda sıklıkla talep edilen domainleri ve onların IP’lerini cache olarak depolayarak erişim sürelerini de bir hayli kısaltıyor. Bunun haricinde ise kendi VPS server’ım üzerinde çalışan DNS Resolver’ımı kullanıyorum. Dileyen arkadaşlarla bunu paylaşabilirim. Samsun’dan 1.1.1.1’e 20-21 ms ile ulaşırken kendi DNS’ime 16-18ms ile erişebiliyorum. Ayrıca Android cihazlarda kullanılmak üzere DoT ve browserlar için DoH desteği de mevcut.

2 Beğeni

Sitedeki yavaşlığı bende yaşıyorum. İlk girişte kendini hissettiriyor. Daha sonraki istekler xhr istekleri olduğundan yada cachelendiğinden sonraları hissettirmiyor. Gözlemlediğime göre forumun dışa bağımlılıklarından kaynaklı bir yavaşlama.

Almanyada barındırılmasından kaynaklı olabilir

Site şu an hiç açılmıyordu 15 saniye bekledim tık yok ve mobil verime geçer geçmez site açıldı. Keşke bunu da çözseler

Bilgisayarınızdan tracert atar mısınız şu adrese SS paylaşırsanız bakalım 184.104.202.142

Devtoolda network activitylerini izlediğimde forumun dışa olan https://db.onlinewebfonts.com/ bağımlılığı yavaş yüklenmesine sebep olmakta. Tarayıcı 21.04 saniye boyunca bu bağımlılığı yüklemeye çalışmakta. Yüklenmediği içinde siteyi render edememekte. Bu webfontu site yüklenmesinden bağımsız hale getirilebilirse bence olay çözülecektir.

Verinin bu kadar dolanması üzücü

1 Beğeni

orası bana normal geliyor hocam google değil sonuçta boş bir sayfa açmıyoruz ama ona yakın yeterli bir hızda yükleniyor diyelim benim internetimle

yine biraz bekletiyor edası var bi de çerezleri geçmişi temizleyip deneyin