Sitelere Giriş Sorunu

Merhaba,
Dün gigafiber bağlantım oldu.Bugün wifi şifresi değiştirdim ve kablosuz menzil genişleticiyi kurdum başkada bir işlem yapmadım.fakat pc den modeme direk bağlıyken internet sitelerine şimdi giremiyorum ki bu işlemleri yaparken giriyordum bir sorun yoktu.menzil genişleticiye bağladığım zaman pc yi girebiliyorum bir sıkıntı yok.denediğim siteler sahibinden vs…Tv de modeme bağlı oradan da giriş yapabiliyorum ama pc yi modemden bağladığımda giremiyorum.modemi pc yi resetledim wifi ağlarını unutup tekrar bağlandım ama sonuç aynı.Modem ZTE H3601p.

Merhaba sorun sadece bir bilgisayarda mı? modeme ve menzil genişleticiye bağlıyken her ikisindede komut istemi (cmd) ile

ipconfig /all

komutunu girip bağlı olduğunuz arayüzün bulunduğu alanı paylaşabilirmisiniz.

İşin garibi google giriyor arama yapıyor sitelere giriş yapmıyor.pc yi ilk açtığımda girmedi sonra girdi şimdi yine ekteki hatayı veriyor.

Direk modem wifiden bağlanınca

Menzil genişletici ile

Sadece laptopumda yapıyor bu sorunu tv de telefonlarda sorun yok.
Kablodan bağlı olduğumda

Selamlar @faruksendur, ethernet ve wifi bağdaştırıcısını sıfırladıktan sonra driverların güncel olup olmadığını kontrol eder misiniz? Güncel görünüyor ise üçüncü parti yazılımlar ile teyit etmenizi tavsiye ediyorum. Ek olarak modem üzerinden bilgisayar ağına özel bir filtreleme olup olmadığını kontrol etmenizi, resetleme ve tekrar kurulum yapmanızı tavsiye ediyorum.

1 Beğeni

Pc yeni yazılımlarda güncel fakat anlamadım neden yaptığını.
Son çare olarak modemi yeniden kuracağım.Teşekkürler

Merhaba alttaki görselde ana modeme bağlıyken ipv4 adres alamamışsınız. Büyük olasılıkla ağda iki farklı dhcp server var. Şu adımları doğrulamanız gerekli:
menzil genişletici ve ana modem farklı adreslere sahipmi? (aynı altağda olacak)
ana modem dhcp serveri aktif ve menzil genişletici sadece köprü veya iletme (dhcp kapalı) modunda mı?
Ana modemde dhcp server üzerinde dns adresi girilmeli birde.
Tabi ayarlar yapıldıktan sonra genişletici ve ana modemi yeniden başlatmayı unutmayın.

Dediğin yöntem olmazsa aklıma takıldı, Wifi teknolojisi uyumsuzsa olabilir. Modem wifi6E olarak çalışıyor. Menzil genişletici uyum sağlıyor. Menzil genişletici pc ye wifi 5 veya wifi 4 olarak bağlanıyor olabilir. Dönüştürücü gibi düşünebiliriz.
Wifiyi ikiye bölüp deneyebilir.

L2 bağlantıda sorun olduğunu sanmıyorum. İpv6 linklocal ve global ip almış. Sorunun L3 katmanında ipv4 protokolünde.

O zaman İpv6 kapalı olarak test etse sorun çözülebilir. Dhcp den de dediğin gibi yapabilir. İkiside çözer.

:smile: bilene dedikleriniz kolayda az bilen adama zor abiler.
laptop wifi 6 bağlanıyor.
TP-Link in menzil genişleticiside dün kurarken dhcp kapalıydı.
Ana modemde hiç bir ayarı ellemedim sadece wifi adını değiştim ve şifreyi.ondan sonra menzil genişleticiyi kurdum.Herşey otomatikte olduğu için çokta anlamadığımdan ellemedim.fakat wifi de hadi problem var kabloyla takdığımda laptopu niye problem var onu anlayamıyorum.işin ilginç yanı tv ana modeme bağlı sorun yok pc açamadığım siteye giriyor eşimin ve benim telde sorun yok giriyor laptopta deneyince ilk sefer google açılıyor sitelere girmiyor biraz başka şeylerle ilgileniyorum ki sonra giriyor sitelerede.işin ilginci gigafiberden öncede aynı sistem tv pc teller kablo wifi düzeni mevcuttu sorun yoktu şimdi sadece pc de oluşunca anlam veremedim.dediğiniz seçeneklere tekrar bakacağım eve geçince biraz kurcalayayım.