Sırrı çözülemeyen arıza ? uzman arkadaşlar yardım lütfen

Telekom ekipleri arızanın giderildiğini santral tarafından müdahale edildiğini söylemiş fakat sorun devam ediyor BTK ya şikayette bulundum elimden başka bir şey gelmiyor.

Açmış olduğunuz destek kaydını çözülmedi olarak işaretleyip (kapandı ise tekrar açın) sorunun devam ettiğini belirttin.

hocam ankastre ölçümü yaparken başlarına dikilmenizi gelen hızı söylemenizi tavsiye ederim

Müşteri numaranızı profilinize yada özel mesaj yoluyla bana iletebilir misiniz? TurkNet tarafında kontrol sağlayıp sizi bilgilendireceğim.

1 Beğeni

Evet arkadaşlar sorun çözüldü.
1.Sorun- 3 modemden 2 sinin içindeki kondansatörler şişmiş balon olmuş.
2.Sorun-Rj11 çakma pensesi kabloyu sıkıştırırken 2 iletken bakır teli parçalıyormuş
3.Sorun evdeki bütün RJ11lerin bakır kısmı simsiyah olmuş
4.Sorun Orjinal rj11 çakılı kabloyu 2 bozuk modemde denemişim ondan olumsuz sonuç almışım
.
Çözüme gelirsek, sorunsuz gibi gözüken fakat sorunlu olan 2 modemi atınca elimizde VMG8623-T50B modem kaldı. İnternetten 1 paket S-Link RJ11 jack ve 1 adet S-Link SL-830W sipariş ettim ve kabloyu çaktım sorun tamamen ortadan kalktı. Bu kadar problemin bir arada olması ve biraz dikkatsiz davranmama rağmen (bakırların oksitli olması, pensenin bakırı parçaladığını görmemem gibi) sorunu çözdük. Yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkürler.
2 tane dolapta duran modemin içindeki kondansatörlerin şişmesi bir yana hala çalışması da ayrı bir konu.

Sorunun tespit edilmesine sevindim, lakin dikkat etmeniz gereken hususlar var bana kalırsa;

2 modemin de besleme kısmındaki kapasitörler mi yoksa dsl filtre kısmındakilerin mi kafaları şişmiş bu önemli bir durum. Elinizde avometre gibi bir cihaz var ise, gelen hattaki voltaj değerini kontrol etmeniz gerekebilir. Yakın zamanda sağlam olan modeminizin de diğerlerine benzemesi kaçınılmaz olabilir.

Hattın kalanında sıyrılma, kısadevre gibi durumlar var ise, dslam power line, hat direncine bağlı nominal akımı optimal seviyede tutmak için voltajı yükseltiyor olabilir. Bu yüksek voltaj da kapasitörlerin şişmesine sebep olabilir.

B-B1 hattın stabil olarak çalışması gereken nominal aralık
Akd/2 = Nominal akım değeri
Bg/2 = Nominal besleme gerilimi

1 Beğeni

Konuya katkıda bulunan net uzmanımız @Eren 'e, değerli moderatörlerimiz @CKLasT ve @ModeratriX 'e, ve forumumuza inanılmaz katkıda bulunan TNetwork üyesi @KafaKonforu 'u başta olmak üzere tüm üyelerimize, herkese teşekkürler :partying_face:

2 Beğeni