Sık sık kopmalar çözüm arıyorum!

Martın başından itibaren bitmek bilmeyen bir dsl bağlantı kopması yaşıyorum 10 defa arıza kaydı bırakmışımdır her seferinde bir sorun yok 24saat kopma görüülmedi dendi türk Telekom da müşteri kaynaklı hata dedi. 75 mbpslik paket kullanıyorum iç tesisatım ocak gibi değiştirdim değiştirdiğimden beri zayıflamada 7 den yukarı çıkmadı snr değermde hat düzgünken 10-11 arası değişkenlik gösteriyor. Forumda bazı arkadaşlar ve bazı yerlerden okuduğuma göre modem kaynaklı olabileceğini söylediler. İç tesisatımda bir problem yok zaten bundan eminim modemi 2017nin başında almıştım tp-link tdw9970 bu modemin kopmaların sık olduğunu söyleyenler de oldu.
Şimdi asıl problem marttan beri çok sık kopmlara yaşıyorum bir çözüm bulamadım oimden destek kaydı açıp hızımı bir alt pakete 50 mpbs düşürün dedim çünkü snr çok dalgalanıyor ve uzun dönemde incelemelerimde 10 db altında düşünce sıkıntılar başladığını farkettim bu nedenle snr yükseltmek için hız düşünürün dedim. Bu işlemi önceden de bir 4-5 kez yaptılar. Ama bu sefer dslam kilidi nedeniyle değiştiremiyorum dedi bunun için tt ye iletişime geçtim dedi. Ama bölgemde genel arıza olduğu için tt bu talebi reddediyor. Bu arada benim kopmalarımın genel arıza nedeniyle de olduğunu düşünüyorum. Çünkü 24/04 de başladı arıza bildirimi gözükmeye ben marttaın başından beri kopmalar yaşıyorum. Ve önceden dslam kilidi de yoktu. Ve arıza 12/05 de biticek yazıyordu şuan 21/05 oldu ve sürekli uzuyor süre 3. Defa uzadı. Bende modemin sorunlu olduğunu düşünüp modemleri araştırmaya başladım. Amacım snr kararlılık ayarlı bir modem almak ve snr ayarımı kendim yapıp hattımı kararlı yapmak. Türknetten bize fayda yok çünkü. Sürekli geçiştiriliyorum belki de modem sıkıntılıdır bilemem. Kernetic omni dsl almayı düşünüyorum okuduğum kadarıyla kopmalara karşı baya dayanıklı bir modemmiş ve kararlılık ayarı da var.
Şimdi şu sorular takıldı aklıma
1- sizce modem değiştirmeli miyim kararlılık ayarıyla 10db üstüne çıkıp kopmalara son verebilir miyim
2- dslam kilidi varken modemde yapılan snr margin değişikliği çalışır mı (böyle bir şey okudum sanırım ama saçma geldi o nedenle soruyorum)
3- modemin arayüzünden dslam kilidi olup olmadığını nasıl anlarım ( bazı yerlerde görmüştüm anlıyorlardı arayüzden)
Tüm senaryoyu yazdım artık sıkıntıma çare bulmak istiyorum gerçekten aşırı canımı sıktı bu olay 2021den önce 4- sene bu sorunu da yaşadım tesissatı değiştirdim zayıflama baya düştü sorun çözüldü ama gene başladı o yüzden çok yoruldum artık umarım derdimi anlatabilmişimdir…

Merhaba, yazdıklarınızı okudum fakat daha net anlayabilmem için hat değerlerinin fotoğrafını atar mısın?

  1. Hattına ve yapılan işlemlere bakmam lazım ona göre bir tahmin de bulunup farklı bir modem kullanabilirsin. (sorun modem kaynaklı ise)
  2. Değişikliği çalışır fakat etkisi Olmaz. SNR 12 bir sistem de 79mb kullansan, sen bu SNR’yi düşürsen de 79dan yukarı çıkmaz.
  3. Hat değerinden anlaşılır. mevcut ve max hızınız 79/88 ile takıldıysa kilittesiniz. mevcut hızınız veya max hızınız 79/88 de takıldıysa büyük ihtimal kilittesiniz.
1 Beğeni

Muhtemelen kilitteyim öyle söylemişlerdi zaten ama zaten amacım 79dan yukarı çıkmak değil snr yükseltipp aşağıda kullanmak hızımı 60-70 arası kullanıp 11-12li snrlerde kullanmak stabil olmasını sağlamak kilit hızı aşağı çekmede engel mi ?


Bu hat değerleri ile bu şekilde kopmalar yaşıyorum sabah 9dan beri 3saat içinde 15 defa dsl link down olmuş her seferinde de 40-45sn sonra gelmiş
Bir de bununla alakalı mı bilmiyorum ama geceler 2-3 sularında kopmalar oluyor geliyor bazen dsl gelince internet gelmiyor saatlerce dsl olmasına rağmen internet ışığı yanmıyor sürekli connecting diyip disconnect oluyor

Değil. 10dB ve üstü mevcut hızınızın aşşağı inmesiyle daha kararlı olacaktır.
Modeminizi resetleyip kurulum yapın durum değişmez ise farklı bir modem ile hizmetinizi kullanmayı dener misin?

Bu sıkıntı sizce de modem kaynaklı değil mi tesisatım yeni çünkü değerler de iyi hat zayıflaması falan

Hat değerlerin de kopma yaratıcak bir problem bulunmuyor. Her yeni tesisatta kopma ve arıza olmayacak diye bir şey yok ama ben de şu an modemden şüpheleniyorum komşunuz da veya 2.bir modeminiz var ise hizmetinizi o, modem ile kullanın ve 48 saat izleyelim.

Modem bulamadım çevremde olsaydı deneyecektim

Ben 7 snr ile kopma olmadan 100 mbps hız alıyorum.Bence farklı bir modemle denemekte fayda var.TT ekiplerinde modem oluyor aslında rica ederseniz yardımcı olabilirler denemek için.

Tt den bunu nasıl talep edicem ki kaç defa arıza bıraktım binaya gelip kutudan test bile yapmadılar hat sağlıklı mı diye

Paraya kıyıp keenetic extra dsl almak daha mantıklı bu dandik altyapılarda daha verimli çalışabilmesi için

Omni dsl almayı düşünüyorum

1 Beğeni

Haklısınız valla bende zamanında yoldan çevirip rica minnet yaptırmıştım.Biraz uğraşmanız gerekiyor

benim asıl merak ettiğim nokta kararlılık ayarı modem alıp snryi 11 civarlarında sabit tutup hattın kopmamasını sağlamaktı.
birde dslam kilidi engel olur mu olmaz mı sorusuydu ama hız zaten düşeceği için kilit etki etmiyormuş