Sık sık kopma sorunu


Her akşam saat 21.00 dan sonra bağlantım kopuyor . Modemi yeniden başlatınca düzeliyor fakat çok uzun süre geçmeden tekrar bağlantım kopuyor. Ama gece 03.00 ten akşam 21.00 a kadar hiçbir sorunum olmuyor. Bu şikayetimi önceden iletmiştim. Hiç ilgilenmiyorlar. Sabah bağlantınız var deyip destek kaydını kapatıyorlar. Zaten sabahları bir sorunum da yok.

3 Beğeni

1,5 haftadır aynı dertten muzdaribim bende. modeme arkadaki tuştan reset atıyorum artık, hergün modem kurulumu yapar hale geldim, yine de rezalet bir bağlantı. ne oyun oynanıyor, ne görüntülü, ne sesli görüşme yapılıyor. tracert çektiğimde 1500ms den aşağı ping vermiyor akşam saatlerinde.

Zayıflama yüksek iç tesisat kötü olabilir.

yok usta, iç tesisat kötü olsa bu saatte böyle vermemesi lazım. bariz bi sıkıntı var ve suç hep son kullanıcıya atılıyor.


Eksiz hali bu şekildedir. Direk porttan gelen koblaya bağladım.

1 Beğeni

Benim bu şekilde

1 Beğeni

Eksiz halinde hattınız çok ama çok daha iyi durumda. İç tesisatınız da sorun var. Kopmalarınızın sebebi iç tesisat büyük ihtimal. Direk porttan gelen kabloya bağlandığınız değerlerde sorun yaşayacağinizi sanmiyorum. Sorun sizden kaynaklı elektirikçi yardımı veya kendiniz iç tesisatı değiştirebilir modeme eksiksiz kaliteli bir kablo çekebilirsiniz.

1 Beğeni

Evin iç tesisatında sorun yokmuş. Tekrar bağladığımızda aynı değerleri alıyorum. Ama bu değerler bile normal değil. Büyük ihtimal portta sıkıntı var ve TurkNet 'e destek kaydı açtığımda Türk Telekom ekiplerini altyapıyı kontrol edeceklerini söylediler.

Kim dedi yokmuş diye? Zayıflama 23.5db den 18db e düşmüş. :person_shrugging:

Ev içi tesisatınızda malesef sorun var port sağlam :smiley: . Lütfen Halil bey bende bir kullanıcıyım iç tesisatı yenileyin sorun çözülecek boşuna Türk Telekom a falan iletmekle uğraşmayın gelecek cevap belli. Boşuna yoracak ve meşgul edeceksiniz insanları.

Kablolar sadece eklerden birbirine falan değiyor belkide bir kontrol edin yoksa eksiz bir cat5e çekin en azından sorununuz ortadan kalksın

Gün içerisinde 47 mbps alıp akşam alamıyorsa iç tesisatla açıklanmaz.çünkü sürekli dalgalanma olur hızda.Sabah ne ise akşam o olmalı