Sık sık bağlantı kopma sorunu

Dün modem kurulumunu yaptım ve interneti kullanmaya başladım fakat ne zaman interneti yoğun bir şekilde kullansam net ya gidiyo ya da hızı kullanılmayacak şekilde düşüyor ve dsl ışığım kırmızı bir şekilde yanıp sönüyor. Biraz bekledikten sonra internet normal haline dönüyor. dün TurkNet Online İşlem Merkezi’e yazdım ve bu sabah teknik ekipleri sorunu düzeltti, yeniden olursa destek kaydı açabilirsiniz dediler ama sorun hala devam ediyo. Belki sorun modemden de olabilir çünkü wifi yoğun olarak kullanılıyor (10 cihazdan fazla). hat değerlerinden anlayan biri yorumlayıp ne yapıcağımı söylerse sevinirim.
(modem keenetic omni dsl), (vdsl snr margin 8db)

şu an yazıyı yazarken bile net gitti atabilmem için gelmesini bekliyorum…

Snr değeriniz 28 gayet iyi. Gözle görülebilir bir problem yok gibi görünüyor.

evet benim araştırdığıma göre de öyle ama söylediklerim maalesef gerçek. Sürekli hat kopuyor. Bir de değerlerimdeki atanabilir hız değerleri doğruysa türknetten bir üst tarifeye geçtiğim zaman 100 mbps alabilir miyim ? (TurkNet online işlemlerde 50 mbps ye yükseltme gözüküyor.)

Destek kaydı oluşturarak geçebilirsiniz. Sorunun kaynağı modem olabilir. O modem 10 kişiden fazlasını kaldırabilecek bir modem değil diye düşünüyorum. 4-5 kişi bağlandığında da sorun deva mediyormu ?

yakında yeni modeme kablo çekerek cihazları bölüştürücem belki o zaman düzelir. 4-5 kişiyle denemedim ama herhalde dediğiniz doğrudur.
Ekran Alıntısı
geçici olarak buradaki vdsl snr margin değerini arttırsam kopma sorunları düzelir mi ?

bir de son olarak TurkNet vae den max kaç hız alırım. dediğim gibi TurkNet 'te 50 mbps ye geçme gösteriyor, extranette sorguladığımda max 46 mbps gösteriyor ama modem ayarlarında 100 mbps üstü gösteriyor.

Bir cihaz daha alıp 2 ye bölerseniz daha iyi olacaktır. 100 paketini alırsınız gibi duruyor snr 10+ olacaktır.

cevaplarınız için teşekkürler.

1 Beğeni

Modem de bu şekilde Cpu kullanımı gibi birşey görünüyormu ? Ek modem veya router bağladığınız da sorun devam ederse tekrar kayıt oluşturun.
image

şu an böyle ama saat dolayısıyla herkes yoğun olarak kullanmıyor. Büyük ihtimalle gün içinde değerler daha fazladır.
Ekran Alıntısı

Koptuğu zaman cpu kullanımını bir kontrol ederseniz iyi olur.

unutmazsam ekran resmini çekip sonuçları atarım, iyi geceler

1 Beğeni

Dün gece bir modem daha kablolu bağlayarak wifi’leri paylaştırdım ve bugün hiç kesilme olmadı. yani dediğiniz gibi sorun modemin wifi yoğunlundanmış. Son olarak tarifemi yükseltirsem hat değerlerime göre en yüksek kaç mbps hız almalıyım sizce ? çünkü direk 100 mbps alıp internette kopukluk yaşıyacağıma interneti belli bir hıza sabitlerim daha iyi.

1 Beğeni

100mbps paketinde snr 10+ olacaktir diye düşünüyorum kopma olacağını sanmam deneyebilirsiniz. Stabil bir hız alamazsanız 75 sizin için ideal olacaktır. :slight_smile:

1 Beğeni