Sezar’ın hakkı Sezar’a…

Bir kaç hafta önce Turk Telekom ile bir sorun yüzünden ciddi şekilde tartıştım. Daha 6 ay vardı sözleşme bitimine. Hız vs sorunu değil konu farklıydı. Hatta Turk.Net’ten aldığım hızın yarısına şu andan daha fazla ödüyordum.

Neyse…

Ertesi sabah (Cumartesi) tepem attı :rage: Saat 11:00’de aradım Turk.Net’i bilgileri verdim ayrı bir port için ve telefonu kapattım ardından OİM’ne kimlik yükledim.

20dk sonra kapı çaldı Turk Telekom gelmiş. Dedim bağırıp çağırdım her halde ondan :joy: Baktım kata çıkan yok. Hemen indim santral odasına baktım bir şeyler yapıyor. Dedim hayırdır, dedi port tahsisi. İsim ? Benim :laughing: Şok oldum. Neyse bari bunu hızlı yaptınız. Halletti 5dk sürmedi gitti. Asansöre bindim yukarı çıktım eve girdim tam kapıyı kapattım zil çaldı. Dedim bir şey unuttu. İndim yine aşağı baktım otoparka başka biri doblo bir araç arkada malzeme, printer vs. Bir şeyler yapıyor. Gittim yanına siz mi çaldınız dedim evet dedi. Turk.Net’miş :joy::joy::joy:

Daireye zaten çoklu hat geliyordu boş uca çaktı hattı. Daire girişinde testleri yaptı (içeri almıyorum kimseyi) gitti sağolsun.

Hemen ucu değiştirdim kullanıcı adı-şifre veee bingooo. Kayıpsız dertsiz 100mbit :+1:

Tüm bunlar bir Cumartesi günü başvurudan itibaren 2 saat içinde oldu.

Sonrasında statik ip aldım hemen onda da TT tarafında sıkıntı çıktı 2 kere neyse düzgün bir blok buldular sonunda. Hemen sonra ipv6 aktif ettirdim.

Ve en son boşta durmasın diye TT hattını mevcut yapıya yedekledim.

Sonuçta çok hızlı dönüş ve sonuçlandırma için teşekkürler :pray:

Haaaa sorunlar var mı ? Tabi var. OİM uygulaması sorunlu, desteklerde teknik personel ile muhatap olamıyorsunuz, telefon ile ulaşmak mümkün değil vs vs. Bunlar hadi kısa vadede neyse ama acil çözümlenmesi gereken noktada müşteriyi soğutur. Muhtemelen taahüt bundan yok. Umarım sosyal medyadaki şikayetleri dikkate alırlar. En hızlı olmak tek başına maalesef sorunları çözmez. Kaldı ki yaşım itibarı ile turk.net’i ilk bilenlerdenim 14.400 modemle dial up ile başladık :blush: Turk.Net kahve kupaları, tshirt’ler,çantalar hala durur :smiley:

Uzun oldu ama hikayeyi anlatmak daha doğru…

3 Beğeni

Biri bile nasip olmadı :frowning:
Bu arada hayırlı olsun hizmetiniz bu kadar kısa sürede abone olan birini ilk defa gördüm doğrusu. İyi günlerde kullanın :hugs:

2 Beğeni

Teşekkürler :pray:

Valla ben bile şok oldum. Belki merkezi yer ve iş emri düştüğünde yakındılar. Çocuklar bile şaşırdı :laughing: Oğlanlardan biri “vayyyy baba ping 5ms” diyip güldü :smiley:

Bunlardan dolu valla :joy: O dönemde online bağlı kalma oranına göre puan vardı. Seçiyorduk listeden geliyordu. Telefon hattı sürekli meşgul :upside_down_face: Arayan amma çenen var muhabbeti yapardı. Eeee cep telefonu yok daha o dönem. Ama güzeldi valla ya

2 Beğeni

17 Nisan’da çok hızlı katıldığım TurkNet’ten aynı hızda ayrıldım :joy: İlk bağlantı yapıldığında vdsl alt yapıdaydık. Ancak zaman içerisinde fiber oldu ve geçiş yapıldı. TT’ye olan bir sinirimle TNN’ye gelmiştim. Ve yine aynı sinirle tekrar TT’ye 500’lük fiberle döndüm. Aslında ben TNN’yi kampanyadan vazgeçip yedek tutmak istedim ama maalesef sadece kampanya iptali yapamadılar, abonelik iptali diye tutturdular :sweat_smile:

Ayrılma hızı da gelme hızım gibi oldu :grinning: Pazar günü tamam iptal edin dedim ettiler. Modem, ont vs cillop gibi kutularında ptesi sabah kargoladım. Salı sabah ellerine ulaştı ve öğlen gibi bankaya iade geldi. Yani katılım ve ayrılma süreci TNN’de jet gibi çalışıyor. Olduğum yerde zaten internet gitmesi, arıza olması neredeyse imkansız olduğundan zaten sorun hiç olmadı.

Ben buradayım her zaman. Ancak burada tanıdığım arkadaşlara ve özellikle desteğinden dolayı @alperenatici ya çok teşekkür ederim. Zaman zaman uç noktalara çıkmışlığım vardır. Herkes hakkını helal etsin :pray:

İnşallah bir gün yine daha yüksek hızlarda TNN ile buluşuruz :+1::v::smiling_face_with_three_hearts:

Foruma sunduğunuz katkılar, yorumlarınız ve destekleriniz için ben de çok teşekkür ederim :handshake: :heart_hands:

1 Beğeni