Sakarya/Adapazarı Bölgesi GigaFiber Projesi sonuçsuz kaldı

@Baran @EFG Beyfendiler proje yöneticilerinize iletinde Sakarya/Adapazarı bölgesini belediye ile ilgili sorun yaşadığını dile getiriyordu 2022 sonuna kadar gelecek olan şey 2023 yıl sonuna sarkmış olaylar,belediye tarafı hiç bir firma talep etmedi diyor kim yalan söylüyor belediyemi yoksa sizin proje yöneticilerinizmi soruyorum sorguluyorum bir sonuç tatmin edici bir şey söyleyen çıkabilecekmi acaba.

Belediyenin Cimer tarafından cevabı

Belediyenin Sakarya Büyükşehir Belediyesi şikayet hattı sayfasından cevabı

3 Beğeni

İstanbul sultangazi de aynı şekilde :joy: yapmayacaksanız yapmıyoruz diyin ona buna suç atmak olmuyor

3 Beğeni

Bakalım ne cevap verecekler cidden gigafiberinde değilim artık cevaplarını merak ediyorum.

2 Beğeni

Gelişme olursa haberdar ederiz diyeceklerdir.

Bunu zaten herkes biliyor klasik cevaplar değil çözüm odaklı bilgi verilecekmi ona bakıyom.

Gigafiber yöneticileri bile cevap vermiyorsa boşuna uğraşmaya gerek yok.

1 Beğeni

Klasik cevap bunlar.



1 Beğeni

Merhaba hocam ben de Tepebaşı Belediyesini arayıp sordum Eskişehir için fakat kendilerine herhangi bir talep ulaşmadığını, ulaşırsa da yardımcı olacaklarını süreci hızlandıracaklarını belirttiler. İstanbul dışındaki illerde birkaç şanslı mahalle haricinde diğer adreslerde 1-2 yıl daha beklenmesi gerekecek sanırım. Bildiğim kadarıyla tek bir taşeron firma ile çalışıyor ve o firma da altyapı işlerinin yanında birçok firmaya telekomünikasyon işlerinde taşeronluk yaptığı için süreç uzuyor.

Merhaba @Galatasaray, biz tüm bölgeler için arka planda hizmetimizi genişletmek için çok çalışıyoruz. Sizin bölge için dediğim gibi belirli bir kaç durum var. Yoksa neden altyapımızı genişletmeyelim ki :frowning:

Tüm bölgeler için alınan izinler ve uyulması gereken prosedürler farklı… Belediyelerin işleyişleri ve talepleri de farklı… Bu sebeple her bölge birbirinden farklı prosedürler uyguladığı için süreçlerde değişkenlik olabiliyor.

Sizin bölgeniz özelinde evet belediye tarafından bir yasak geldi. Bu durumu çözüme ulaştırmak için planlama ekiplerimiz çalışıyoruz. Eğer bir gelişme olması durumunda mutlaka size bilgi veririz.

2 Beğeni

@EFG Nasıl yasak gelebilirki hiç bir firmadan talep gelmedi gelirse biz önüne geçmiyoruz direk onaylıyoruz diyor belediye tarafıda anlam veremedim hayırlısı olsun merak edici bir cevap arıyordum sadece yoksa aman aman gelsin derdimiz yok.

hep klasik cevaplar :slight_smile: kağıthane bölgesi de belediye yüzünden durdu ama devam ediyor TurkNet destek’e göre :slight_smile: belediyeye başvuru da yapmamışlar 2 senedir

1 Beğeni

Dediğine katılıyorum.

Bu altyapı geçişlerinde talep edilen avantanın farazi ücretlerin haddi hesabı yok. Direkt bir belediyeyi hedef göstermiyorum ancak bu bir gerçek. Altyapı hattının geçeceği yerde metre başına talep edilen ücretler, olması gerekenden çok yüksek olabiliyor. Bu da belediyenin işine gelmeyince ‘hiç talep yok ki’ diyebiliyor. Bunu takip etmek de bizim görevimiz maalesef.

1 Beğeni

Evet bu konudada haklısınız belediyeler çok ucuk rakamlar istiyor firmalardan bazı firmalar o bölgedee fazla abone kazanma potansiyelini göremeyince o bölgeye yanaşmıyor.

1 Beğeni

TurkNet şu yalan yanlış bilgileri bir kenara bırakıp doğrusu neyse onu söylemeli.

1 Beğeni

Kesinlikle size katılıyorum. Basit bir çöp toplama işinde bile bir AVM nin ne rüşvetler verdiğine birebir gözlerim ile şahit oldum. Adapazarı belediyesi veya Sakarya büyükşehir belediyesi için de çok farklı olacağını sanmıyorum

2 Beğeni