Saha dolaplarına kadar fiber kablo çekilmişken vdsl için fiber niye yaygınlaşmıyor?

Yani TurkNet superonline gibirnet kablonet vs. bir yarış içinde olmalı tekeline almak için o bölgeleri diye düşünüyor insan ama büyük şehirler dışında fiberin adı bile anılmıyor. İnternet artık her evde ihtiyaç bir seçenek değil, 50-60 yaşındakiler bile evdeyken telefonu elinden düşürmüyor geçtik daha genç insanları iş eğitim oyun eğlence vs. için kullananları. Telekom her firmaya vermiyor altyapısını galiba bu firmalar da yetişemiyor mu? Durum bu mu?

Şimdiye kadar olan turktelekom tekel olmasını isteyen ve altyapıyı engelleyen kişiler yüzünden bu durumda. Türkiyenin demokrajik, ekonomik yapısının da bir sonucu. Belediyeler zaten bir süredir engelliyordu. Sonuç olarak coğrafya kaderdir. Nokta.

Genelde bunu bende düşünüyorum. Ailemin apartmanında 10 yıldır Türk Telekom fiber yok. Geri kalan hepsi var neredeyse. 120 hanelik bir siteden bahsediyorum yani. Televizyonda 16 mbit 25 mbit gibi hızların fiber diye pazarlanmasından, Türk telekom un çoğunlukla altyapıya hakim olmasından kaynaklanıyor. Ekonominin ve teknolojinin aşırı yaygın olmaması durumuda var. Halibuki yüksek altyapı hızları yanında teknolojik gelişmeyide getirir ama kime anlatacaksın, sen apartman diklmeye devam et.

Dipnot: Yani kablonun 20 yıldır verdiği hızları geçtim, süperonline apartmana gigabit hat çekti fakat türk telekoma başvurduğumuzda 8-15 mbit gibi absürt bir rakam çıkıyor. Adam olmaz bunlardan.

Bizimde caddenin bazı yerlerinde yeni, bazılarında kurtuluş savaşında kalma dolaplar var daha. Zaten adamlar artık reklam asmayı bile bıraktı yani ümidi kesmişler, yedirdiler paraları tabi. Apartmandakiler teledünya falan kullandığı için pek umurlarında değil. Zaten bende uğraşmayı bıraktım sol falan bağlatıcam türk telekom fiber gelmediği için mevcut olarak koaksiyel hattan bakıra inemem şahsen.

Ama aynen dediğiniz gibi süper hızlı fiber var, senin evden bakır çıkıyor olabilir ama sonuçta altyapıda biryerde fibere geçiyor al sana fiber(!). Adamlara sorsan teknik olarak fiber yani :laughing:

Saha dolabından sonrası fiber olmuş ben ne yapayım

1 Beğeni

Tek umut TurkNet. Belediyeler inşallah bu durumu RANT’a çevirip TurkNet’e kazı için engel olmazlar. Ayrıca TurkTelekom da yetersizliğini kabul edip menhollerini kullanmak için TurkNet’e izin verirse çok daha kısa sürede bırak 4 milyon haneyi 10 20 milyon haneye bile girer TurkNet…

İlçeler evet biraz imkansıza yakın ama imkansız değil. Düşünüldüğün de onca şehir merkezi var… Diyecek buna bir söz malasef yok. Rakip firmalar dan gelecek adımlar neler olacak bakalım…