Saha dolapları hakkında

Selam herkese.

Şu an Türk Telekom’un en iyi saha dolabı hangi tip?

tip-23 diye biliyorum yanlış olmasın.

1 Beğeni

Türknetin kendi saha dolabı mı var yeni öğrendim. Çünkü türktelekomun saha dolabını kullanıyor kendi altyapısı için sanıyordum.

TurkNet Gigafiber hizmeti verdiği yerlerde kendi saha dolaplarını kullanıyor, ama Türk Telekom ile hizmet verdiği yerlerde Türk Telekom saha dolapları kullanılıyor.

1 Beğeni

TurkNet kendi altyapısında saha dolabı kullanmıyor diye biliyorum santralden daireye kadar geliyor kablolar diye biliyorum yanlış olmasın

1 Beğeni

Hayır kullanıyor, bu videoda 0:42’den itibaren izlerseniz TurkNet Gpon dolaplarından birini görebilirsiniz.

1 Beğeni

Bizim kavakpınar mahallesinde bulunduğum sokakta önce türk telekom kazı yaptı sadece fiber kablo geçirmek için sonra binaya monteledi gerekli kabloları ve kutuyu artı bütün dairelere tek tek kablo çekti. çok hızlı gibiydi süreçleri,TurkNetin hakkına girmek istemem belki türk telekom personeli daha fazladır.Daha sonra aradan 2-3 ay geçti geçmedi TurkNet kutu koydu apartman içerisine TurkNet yazıyordu dedim bu TurkNet te neyin nesi acaba öyle tanıştık :grinning:

TurkNet kendi saha dolabını koymaz. Türk telekomun halihazırda olan kutularına kendi cihazlarını yerleştirir bununla birlikte türktelekoma kutu kirası öder.

Hayır DSL için altyapısı var fakat çok az artık fiberle kendi altyapılarını genişletiyor TurkNet. Fiberde OFSD dediğimiz dolap türü var bunlar pasif DSLAM dolaplarına göre daha ufak ve pasif olduğu için enerjisiz çalışıyor.

Benim bildiğim TurkNet gigafiber için Türk Telekom saha dolaplarını kullanıyor. dsl zaten Türk Telekomun. ben hiç TurkNet saha dolabı görmedim. OFSD den bahsetmedim o çok masraflı ya da takması uğraştırıcı birşey değil.

2 Beğeni

TurkNet bizim mahallede komşu binaların yakınına kablo döşedi ama yol kenarlarından kabloyu gerek toprak kazısı veyahut kaldırım altına gömerek ilerlediler üzerinide güzelce kapattıp bitirdiler.TurkNet bilgi olması açısından yazmak istedim

1 Beğeni