Saha dolabına mesafem 6 metre

6 Metre oradada yazdığı gibi tahminidir, gerçek olanı anladığınız üzeri yansıtmıyor her zaman. 70 Mbps uzaktan eğitimde nasıl karşılayamıyor, bilginiz var mı? Ne kadar veri harcıyor?

1 Beğeni

Dolabınızda kilit var tahminen maksimum rate 76516 gözüküyor dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Mesafelik bir durum yok TT dolapta sınırlama kullanıyor. Benim mesafem 50 metre civarı 100lük paketteyim 94 alıyorum. Daha önce 75’e takılıyordum Paul Doany TT’de CEO iken epey başını ağrıtmıştım o şekilde çözüldü sorun. Buldukları arızada 100 tanımlı olup 75 almanız. TT gelip bakmıştır demiştir bu dolar 75’e sabit bizlik bi durum yok müşterinin paketi düşürmesi lazım bla bla

Ahh bak bu çok çözüm odaklı bi yorum oldu. Öyleyse daha enteresan bir şeyden bahsedeyim. Geçenlerde maksimum potansiyel değerin üstünde link aldığımı fark ettim. 75 görünüyor ve 79 link alıyordum. 1 hafta boyunca ne bir kopma ne başka bir problem yaşamadım. Yani dediğin gibi, yazılımsal bir kilit olma ihtimali epey yüksek görünüyor.
@TurkNet duy sesimi! :slight_smile:

76520 şuan. hafif değişiklikler var

TurkNet ne kadar etkili olur bir fikrim yok :slight_smile: benim max rate önce 160tı artık 140 yan tarafa yeni bi bina yapıldı yeni bağlantılar sağlandı parazit vs şeyler etkili epey belki sizde o tip bir sorun olabilir 6 metrede 8.5 SNR çok düşük bir değer ben minimum 9 ideali 11 diye düşünüyorum. Ayrıca VDSL’de kablonun gittiği yol bile önemli mikrodalga fırın bile etkiliyor hattı

Buradan benim çıkardığım DSLAM kilidi oluyor. Bu konuyu varsa bir tanıdık TT çalışanı onunla çözebilirsiniz. Repartitöre gidip de söyleyebilirsiniz ben daha yüksek hızlar alabilirim diye, tabi önce TurkNet’e DSLAM kilidine takıldığınızı söyleyin.

1 Beğeni

Dslam bildiğim kadarıyla current rate değerini etkiliyor maksimum rate değerini değil, yanlış mıyım?

Bence max rate etkileniyor. Max rate ne kadar yüksek olursa current rate o kadar yüksek olmaz mı?

Yazlıkta dslam e takıldığımda max 120 current 79 idi, 79luk tanımlanmıştı.
Ama bu da farklı bir TT oyunu olabilir tabi. Çünkü maxa yakın hız bile kopma yaşatması gerekirken max üstünde bir haftayı geçkin hiç yaşamadım

Kilit Max’ı etkiliyor diye biliyorum

TT bir iş yapıyorsa bilin ki garip garip gelişmeler yaşanır. :grin:

Böyle müşteri sorunlarını görünce sağlayıcı olasım gelmiyor değil aslında :sweat_smile:

hocam zaten max rate e dayanmışsınız dolaptan daha fazlası çıkmıyor

Dslam kilidi Max rate yüksek olduğu halde 79 veya 88 e sabitlendiğinde oluyor diye biliyorum. Direk max hızı sınırlama şeklinde bir şey görmedim.

Her halükarda, bulunduğum bölge itibariyle dediğim gibi apartman başı ortalama 3 daire var, saha dolabının kalabalık olması ihtimali sıfıra yakın.
İç tesisatta da 1mbit dahi oynamıyor.
Bu durumda santrale 6 metrede bir altyapı ile bu hız düşük değil mi sizce de?

Bende de bu şekilde çıkıyor. Ancak TurkNet’te aldığım hız 65 civarında. :slight_smile: Modemdeki maksimum değer de 83. Yeni mesafe her şey demek değil dostum.

Screenshot_2

Olay mesafe değil kutunun hız sınırlaması var.

Saha dolabına mesefaniz 6 metre değildir, 6 metreden fazla muhtemel abone hattınız vardır. Eğer hattınızda oksitlenme yada kötü bir ek bulunmuyorsa, hattınız aşağıya ekleyeceğim tablodaki değerlerde iletim sağlar ve bu hat zayıflaması ile ölçülür, tıpkı iletkenin öz direnci/mesafe türünden.

5.6dB hat zayıflamanıza göre mesafeniz 406 metre VDSL2 maksimum alabileceğiniz hız 75379kbps olarak hesaplanıyor. Modeminizin verdiği maksimum hız ise 76516kbps. Yaklaşık değerler. Çoğu zaman ortak altyapıyı kullanan ISP’lerin sayfalarında bulunan mesafe belirtimleri teoriktir. Kapınızın önünde bir DSLAM olabilir ama hattınız daha uzaktaki bir DSLAM a bağlı da olabilir. Orada gördüğünüz rakamlar teorik rakamlardır. Örneğin ben bahsettiğiniz site üzerinden ölçüm yaptığımda 134 metre çıkıyor fakat benden 70 metre kadar daha yakın arkadaşımın evini adres olarak gösterip yaptığımda da 134 metre çıkıyor. Bu ölçümlere kesin gözüyle bakmayın, genelde yanıltıcıdır. İyi günler dilerim.

2 Beğeni

7 Mbps down / 1 Mbps up stabil bir bağlantı tek bir öğrencinin uzaktan eğitimi için yeterli. Sonuçta HD yayın yapılmıyor ve her öğrencide 1080p web kameralar bulunmuyor. Öğretmen tarafında ise 35 Mbps down / 6 Mbps up yeterli. Öğrencileri eş zamanlı olarak görme için 35 Mbps download ve yeri geldiğinde ekran çöznürlüğüne eşit sorunsuz ekran yansıtması için 6 Mbps upload yeterli. Ha bunundışında ağ içindeki diğer kişiler film izleyip internet üzerinde yoğun dosya aktarım trafiği yapacaksa eğer. 1Gbps bağlantı da olsa bandwidth sınırlama ve QoS devreye girmeli.

1 Beğeni

Arkadaşlar bir problem mevcut ve evet, daha fazla hız almak istiyorum :slight_smile: Yani burada tartışılması gereken konu hangi uygulamanın kaç mbit ile stabil çalışacağı asla değil. Teknik destek, altyapı kategorisindeyiz. 6 metrenin net 6 metre olmadığını biliyorum, 15-20 metre civarı sadece iç tesisatım var. DSLAM nerede bilmiyorum, yeraltında muhtemelen, yaşadığım sitenin hiç bir noktasında görünür bir DSLAM bulunmamakta.
Ancak 6 metreden yola çıkarak oldukça yakın olduğunu düşünüyorum.
İç tesisatın 15 metre olduğunu ve 1mbit dahi etkileMEdiğini göz önünde bulundurarak, oldukça yakın olan DSLAM’den apartmana gelen verilerde de 50-100 mbit (max rate) kayıpların da normal olmadığını düşünmekteyim.
Anladığım kadarıyla TurkNet ekibinden kimse, arıza kayıtları olduğu gibi forum kısmına da bakmıyor. Sağlık olsun…