Saha dolabı tam olarak ne işe yarıyor?

Evime 100 metre uzaklıkta yeni tip 7a saha dolabı kuruldu ve şuanda aktif durumda. TurkNet 'e vdsle geçiş talebinde bulunduğumda bana evimin santrale çok uzak olduğunu söylediler. Saha dolapları bir nevi santral görevi görmüyor mu ben mi yanlış biliyorum? Veya eğer santral evime çok uzaksa neden turktelekom hali hazırda var olan sorunsuz çalışan dolabı yenisiyle değiştirdi? Bana bu konu hakkında yardımcı olursanız veya bilgilendirirseniz çok sevinirim. @EFG

Santrale uzak olan veya binasında fiber olmayanlar için güzel bir çözüm saha dolabı.Saha dolabına kadar fiber gelir ardından bakır kablo ile abonelere internet hizmeti verilir.Mini bir santral gibi düşünebilirsiniz saha dolaplarını.100 Mbps ‘e kadar hız alabilirsiniz saha dolabına olan uzaklığınıza ve iç hattınızın durumuna göre.

1 Beğeni

Saha dolabına uzaklığım 100 metre. Altyapı testinden baktığım kadarıyla da 79 mbpsye kadar alabileceğim gözüküyor. Hatta saha dolabı aktif olmadan önce arayüzde 15 mbps yazıyordu fakat şuan 20 mbps yazıyor santral uzaklığım 1200 metre olmasına rağmen Adsl2+ ile bağlanıyorum ayrıca. Ama TurkNet ısrarla bana vdsl paket alamayacağımı söyleyip talebimi iptal ediyor.

Eğer santral dolabında port yoksa genelde adsl bağlanır.

Boş port var bizzat gidip saha görevlilerine sordum.

1 Beğeni

TurkNet’in sistemleri güncellenmemiş olabilir.

Diğer ISS lerden yaptığınız altyapı sorgularının ekran görüntüsünü destek kaydınızın içerisine ekleyin ve VDSL e geçip talep ettiğinizi belirtin.

Destek kaydına resim eklenemiyor.

Ekleniyor aslında size gözükmüyor sadece

O zaman tamam. Ben gözükmeyince eklenmiyor sanıyordum. :slight_smile:

1 Beğeni

Aynen dediğiniz gibi yaptım. Artık beklemedeyim.

Merhaba, Bazen Telekom’un sistemin de veyahutta diğer operatörün sistemlerin de yanılma/sapma olabiliyor, port mevzusunda. Süreç uzarsa (VDSL geçme işlemi) bana özelden ulaşabilirsin. Evet, SS’lar bazen hata veriyor. Tavsiyem: Dosya.co aracılığıyla fotoğrafları yükleyebilirsin.

1 Beğeni