Saha dolabı mı? Bu ne beyler?

Merhaba arkadaşlar yol altindan fiber kabloyu getirip direğe bağlamışlardi ben aylardir buraya saga dolabı koyulacak diye bekliyordum. Adamlar gelip bugün direğe bu kutuyu asmışlar. Turuncu kablo giriyor 7 8 daireye kablo çıkıyor. Ben ilk defa boyle bir sey görüyorum. Bu kutu ankastre mi kapasitesi nedir ben yeni abonelikte bu kutudan alabilir miyim? Bilen biri bilgi versin lütfen :slight_smile:

Merhaba, Direkte ki Gpon cihazıdır evine/dairene kadar fiber. Bir de benim sana sorum var. :slight_smile: Bu, kutu gelmeden önce altyapı varmıydı var ise hangi tür altyapı mevcuttu?

Merhaba su an burada olan kablolar benim evime gelmiyor. Ben buradan internet alabilir miyim? Bu kablolardan benim daireme çekebilirler mi bu cihazin kapasitesi nedir

Şuan da hiç bir kablo kimseye gitmiyor. Sorgulama yapar mısın? Sorgulama da gözükmez ise emin olmak için Telekom müdürlüğüne veya orada ki çalışan ekiplerine sorabilir, bilgi alabilirsin.

Gri olan kablolar tahta direkler üzerinden 5 6 binaya dağılıyor uçları sadece bağlanmamis bu cihaza. Sorgulamada vdsl2 0 mbps santrale uzaklık 0 metre yazıyor

Genel de o değerler çalışma/bakım/arıza gibi durumlar da çıkıyor. Dediğiniz gibi fiziksel olarak aktif edilmemiş.

Anladim son olarak bu cihazların max abone sayısı vs var mıdır bilginiz var mi ben başvuru yapsam bu cihazdan hizmet alma şansım var mi sizce

Bu, cihazlar bu, şekil de yeni dağıtılmaya başlandı. Detaylı bilgiye sahip değilim belki teknik ekiplerden veya bilgili arkadaşlardan bir bilen çıkabilir, kapasite özellik ile ilgili bilgiler. Sizin de bu hizmeti kullanacağınızı düşünüyorum. Dediğiniz bilgileri araştırıyorum.

Sorabilirsin.

bu şekilde müstakil evlere fiber verilme durumu olabilir mi acaba?

Evet, verilebilir. Bu, tip Gpon cihazlarının dağıtımı ve kullanılması yeni başlandı ve henüz yaygın değil.

inşallah yaygınlaşma hızlanır

Bu gri kablolar gpon değil sanırım değil mi? Vdsl için çekilen kablolara benziyor

hayır o gri kablo telli fiberoptik kablo

2 Beğeni

Bu kablo daireye geldiginde yine once gpon cihazina oradan da modeme cat 6 olarak mi kullanılıyor.

Bu, cihazdan (Gpondan) direk modeme giriyor diye biliyorum.

kardeşim fiber gelmiş az sabret evine çekerler. ne bu acele buradaki insanlar nereden bilsin. git tt ye sor.

Buradaki insanlar ttkomda (Genel Müdürlük) çalışan insanlardan cok daha fazla şey biliyor

@hasanali Sadece fikir almak istiyor. @erdi2541 Teşekkürler. Bu, cihazı belki bilmeyenler vardır, yeni teknoloji biraz zaman alıyor çözmek. Biz burada sadece tahmini cevap verebiliriz, en net cevabı Telekom ekiplerinin vereceğini düşünüyorum, bu konu hakkında.

1 Beğeni

Teşekkür ederim size. Aynen dediğiniz gibi fikir alıyorum sadece. Bu da benim için önemli

geç bile kaldılar bakıra göre hem daha az maliyetli hem de daha performanslı