Sadece ZULA da ping sorunu

22 Eylülde internet bağlattım ve kullanmaya başladım. Normalde 84 mbps olarak gösterilen altyapımın Türk Telekom elemanlarının kontrolü sonucu 50 ye kadar desteklediğini öğrendim. Gerekirse hızımı düşürtmem gerektiğini söyledi. Özgür 100 paketini alıyorum. Oynadığım online oyunların hiçbirinde bir sıkıntı yok gayet güzel oynayabiliyorum. Valorant, CS:GO gibi yurtdışı sunuculu oyunlarda bile hiçbir sıkıntı yaşamıyorum almam gereken normal ping değerlerinde oynayabiliyorum ama sadece ZULA da ping değerlerim 50-70 arası. Bu değerler Zula için oldukça fazla. Normal değeri 1-30 arası olması gerekiyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Yalnızca ZULA’ da bu şekilde sorun yaşanıyor ise ZULA Server tarafında bir sorun olabilir şirket tarafından yapılan bir açıklama var mı?

Desteğe yazdığımda bana tracert ve ping testi yapmamı istediler bende oyunun sitesine “www.zulaoyun.com” adresine yaptım ama bir sıkıntı görünmedi. Oyunun sunucu adresini bilmiyorum bilsem ona yapacaktım zaten. 50-70 arası ping değerlerine müdahale edemeyeceklerini söylediler. Oyundaki diğer oyuncuların pingi normalken benimki yüksek. Sunucu kaynaklı bir hata olduğunu sanmıyorum. Mobil verim bile max 40 pingi gösteriyor. Cs go için 50-70 normal bir değerken sunucuları Türkiye’de olan zula için maalesef yüksek bir değer.

evet aynı şekilde sorun bende var 75 mbs internetim var valorantda tr serverinde 20 iken neden tr serveri olan zulada pingim 70 bazen 90 anlamadım ben bunu çok şikayetçiyim ve tek bende değil herkeste var bu sorun

Merhaba, Ankara ve İstanbul’da TurkNet abonesi bir kaç kişi ile birlikte kablolu bağlantıyla ZULA’da maçlarda testler yaptık. İstanbul’da 1-20 ms arası Ankara’da 10-30 ms arası sonuçlar aldık. TurkNet kaynaklı soruna rastlamadık. ZULA yetkililerinden ping/tracert testi yapmak için oyun sunucu IP’isini iletmesini rica edin. İletmesi halinde 15 dakika aralıklarla 3 adet tracert testi yapın. Durumu Network birimimize iletelim.

İstedim ama güvenlik sebeplerinden ötürü sunucu adreslerini paylaşmıyorlarmış. Yukarıdaki postta da dediğim gibi hız düşürtmek ping konusunda bir işe yarar mı ?

1 Beğeni

evet banada aynısını yazdılar

NetLimiter programını bilgisayarınıza kurun. Oyunda sunucuya giriş yaptığınızda (eğer bir filtreleme yoksa) Zula sunucu ip adresini görebilirsiniz.

ip buldum teşekkür ederim yine ms 80 e kadar çıktı TurkNet 'e attım hayırlısı

Paylaşırsanız biz de test yapıp bakalım. Sorun genel mi onu anlarız en azından.


Bu resimleri TurkNet 'e attım ama bir sorun görmediler. 0-100 arası ping değerleri onlar için normalmiş. Halbuki Zula için 50-70 arası anormal değerler. Zula tarafı suçu bana ve iss ye atarken TurkNet’te sorunun sunucudan veya benden kaynaklandığını söylüyor. SS lerin tarihi eski olabilir ama az önce yaptığım testlerden bir farkı yok. Bu soruna neyin sebep olabileceği hakkında bilgisi olan yazabilir mi ? Diğer resimler aşağıda

Zuladan kaynaklı sorun var gibi. Önceden 2 yıl superbox kullandım. 18 ay boyunca zulada 25-30ms ping alıyordum. Son 6 ayında zula oyun sunucularında bakım yapılmıştı ve pingim 60-80ms olmuştu. Şimdi TT kullanıyorum fastpath olmamasına rağmen oyunda 27-31 ms alıyorum. Hat değerlerimde ekstradan 8ms gecikme var. (MALATYA)