Sabrın Sonu Selamettir

Hocam şöyle genel bir algı var. SNR değeri 4-5 dB hatta 8 dB altında olursa sürekli kopma yaşarsın, internetin kesilir, CRC hatası 2000 seviyelerine gelince sık kopmalar başlar, modem resetleyince kadar yavaş olur vs. Evet bu doğru, yanlış bir şey değil ama aynı zamanda kesin olarak sorun yaratacak bir şey de değil.

Başta 50 Mbps paketi kullanıyordum ve testlerde ortalama max 43 veriyordu. Daha sonra modem arayüzünden baktığımda alabileceğim hız, o zaman aldığımdan daha fazla olduğu için hız güncellemesi talep ettim fakat SS’deki değerlerden dolayı kabul etmediler.

Aradan zaman geçti SuperOnline kendi fiber altyapısını döşedi ve 200 mbps sunmaya başladı. SuperOnline ekipleri hat değerleri için test yaptığında 40 üzeri olduğunu ve düzeltmeye çalışacaklarını söylediler. Ben aylar boyunca bu rezalet altyapı için TurkNet’ten destek talep etsem de, TurkTelekom’a defalarca şikayette bulunsam da hiçbir şey değişmedi, İç tesisatımı CAT6 kablo ile değiştirdim onun da hat zayıflamasına faydası olmadı. Ne hikmetse bu ekipler çözmeye çalışacağız dedikten 2 saat sonra yine zayıflamada bir iyileşme olmadı ama benim alabileceğim hız 90-100 seviyelerine ulaştı. Destek taleplerinden yalvar yakar hızımı önce 75’e sonra 100’e çıkartmayı başardım. Paketi 35, 50, 75 olarak arttırdıkça alabileceğim hız da artıyordu. Hızım 50 iken Max Rate 68 civarlarındaydı.

Şuan 100 Mbps’lik paket kullanıyorum. SNR değerim 2’nin bile altında. Hat zayıflaması fazla olduğu için aşırı derecede CRC hatası oluşuyor. Modem 2 hafta kesintisiz açık kaldığında hata sayısı 15 milyonu geçiyor. Normalde bu sorunlarla kullanamıyor olmam gerekirken, testlerde aldığım 70-73 hızla kopma dahi yaşamıyorum.

2 Beğeni