Sabrın Sonu Selamettir

Arkadaşlar merhabalar, sonunda türk telekom altyapı çalışmalarını bitirdi ve pakete geçiş sağladım. Modem hat değerlerini yorumlar mısınız ?


Birde crc 5 olması sorun olur mu ? yada kaç olması gerekir kaça kadar çıksa sıkıntı olmaz ?

3 Beğeni

Hat değerleriniz mükemmel. İyi günler de kullanmanız dileğiyle. Maşallah diyelim :nazar_amulet:

5 Beğeni

sağol reis. 10 yıldır bekliyorum ve sonunda oldu :slight_smile:

2 Beğeni

Sabrın sonu selamettir diye boşuna dememişler :slight_smile: Sağlıklı günler dilerim.

5 Beğeni

sağolun sizede hocam :slight_smile:

1 Beğeni

yok hocam ac750 modelini kullanıyorum gene dediğinizi yapsam olur mu ?

Crc üretmiyor ise yapmanıza gerek yok eğer sorun ile karşılaşır iseniz yapabilirsiniz.

2 Beğeni


1 gündür anca bu kadar crc bastı problem olur mu? yada neden crc basar. Bugün ilçe merkezinde telekom kapağını açmışlar fiber kablo ek yapıyorlardı ondan olabilir mi ? Daha sonra stabil olur mu? Çünkü arkadaşlarımda crc basma olayı olmuyor ve onlar dolaba 200-300 metre uzaklıkta ama ben dolabın dibinde olmama rağmen böyle yapıyor.

Herhangi bir problem yaratacağını zannetmiyorum.

Saha dolabınızda yoğunluk olabilme ihtimali olabilir. Ama şimdiki hat değerlerinize baktığım zaman herhangi bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. Maşallah :slight_smile: keyifli kullanımlar dilerim

4 Beğeni

sağolun hocam darısı herkesin başına.

Hocam bizimde saha dolabı değiştirildi, 2 gün önce Port aktarması bitti ama hala internet gelmedi sizde ne kadar sürede geldi internet Port aktarımı bittiğinde

Hocam şöyle genel bir algı var. SNR değeri 4-5 dB hatta 8 dB altında olursa sürekli kopma yaşarsın, internetin kesilir, CRC hatası 2000 seviyelerine gelince sık kopmalar başlar, modem resetleyince kadar yavaş olur vs. Evet bu doğru, yanlış bir şey değil ama aynı zamanda kesin olarak sorun yaratacak bir şey de değil.

Başta 50 Mbps paketi kullanıyordum ve testlerde ortalama max 43 veriyordu. Daha sonra modem arayüzünden baktığımda alabileceğim hız, o zaman aldığımdan daha fazla olduğu için hız güncellemesi talep ettim fakat SS’deki değerlerden dolayı kabul etmediler.

Aradan zaman geçti SuperOnline kendi fiber altyapısını döşedi ve 200 mbps sunmaya başladı. SuperOnline ekipleri hat değerleri için test yaptığında 40 üzeri olduğunu ve düzeltmeye çalışacaklarını söylediler. Ben aylar boyunca bu rezalet altyapı için TurkNet’ten destek talep etsem de, TurkTelekom’a defalarca şikayette bulunsam da hiçbir şey değişmedi, İç tesisatımı CAT6 kablo ile değiştirdim onun da hat zayıflamasına faydası olmadı. Ne hikmetse bu ekipler çözmeye çalışacağız dedikten 2 saat sonra yine zayıflamada bir iyileşme olmadı ama benim alabileceğim hız 90-100 seviyelerine ulaştı. Destek taleplerinden yalvar yakar hızımı önce 75’e sonra 100’e çıkartmayı başardım. Paketi 35, 50, 75 olarak arttırdıkça alabileceğim hız da artıyordu. Hızım 50 iken Max Rate 68 civarlarındaydı.

Şuan 100 Mbps’lik paket kullanıyorum. SNR değerim 2’nin bile altında. Hat zayıflaması fazla olduğu için aşırı derecede CRC hatası oluşuyor. Modem 2 hafta kesintisiz açık kaldığında hata sayısı 15 milyonu geçiyor. Normalde bu sorunlarla kullanamıyor olmam gerekirken, testlerde aldığım 70-73 hızla kopma dahi yaşamıyorum.

2 Beğeni

1.5 günde geldi internet.

Valla hocam bende öyle olmuyor crc bastıkça internet kullanılmaz hale geliyor.

Benim anlamadığım nokta arkadaşlarımda hiç crc hatası basmıyor modem. Arkadaşımda ac750 kullanıyor. Ve saha dolabına 300 metre ama snr margin benden daha iyi. Dolap benim dibimde ama snr margin 18.1.(bu arada ben TurkNet kullanmıyorum ama geçeceğim.Millenicom kullanıyorum.)

Verileriniz çok güzel. Nazar değmesin. Benimkilere bak birde :smiley:
Azıcık CRC yi kafaya takmaya gerek yok. Bak ben kırsal bölgede 300 metreden internet kullanıyorum hiç problem olmuyordu :smiley:
image
image

  • DSL kopuyor mu?
    • Hayır.
  • İnternet hiç gitti mi?
    • Hayır.
  • Ping var mı?
    • Yok. 15ms

UPS falan bağladım elektrik gidince de kesilmesin bakalım kaç birikecek diye, sonra uzun süre elektrik gitti Uptime bozuldu :frowning:

1 Beğeni

hocam peki snr margin niye bu kadar düşük ?

Kırsal bölgedeyim internetimi direkten alıyorum kendim ek yaptım, güzelce UV ve hava koşullarına dayanıklı bant ile yalıtım sağladım (lastik gibi bir bant, eriyor iki bakır kabloyu birleştiriyor) deniz var nem var tuz var rezil bir durum.

Aboneliği açarken 45-55 arası bir şey alırsın demişti TurkNet ama Türk Telekom ekibi geldiğinde elindeki cihazda 80-90 çıkıyordu ne hikmetse “ben gidip kilidi açayım sıkıntı olmaz büyük ihtimal” dediler. Sağ olsunlar en samimi yakaladığım ekipti beklettiler ama değdi.

Asus modemde xDSL ayarlarından SNR değerimi kendim düşürdüm yüksek hız ve stabilite almak için. Tatlı noktayı buldum ve sonuç bu. Ayarı adaptive/otomatikte bıraktığımda, DSLAM 12 den başlıyor 8 e düşüyor sonra 6 da kesiyor bağlantıyı. Bende uğraşılmaz bunla dedim 2-3 gün uğraşıp tatlı noktayı elle ayarlayıp yakaladım.

Fotoğrafı yoğun saatte çektim yaz günüydü 67175 kbps yazıyor. Geceleri 88 e kadar çıkıyor o.

1 Beğeni