Sabit Telefonu Taşıyamamak

Merhaba herkese, TurkNet e geçmek istiyorum. Mevcut operatörde taahütüm 10 gün içinde bitiyor sabit telefonu da taşımak istiyorum fakat telefon numarası gözükmüyor olarak belirtildi TurkNet müşteri hizmetleri tarafından. TurkNet müşteri hizmetleri voip yapmışlar bize geçiş yapamaz numaranız dedi. Mevcut operatör öyle bir durum yok diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Altyapı sorgulamasında da telefonu girince uyarı veriyor. Zamanım kısıtlı. Başına böyle bir durum gelen var mı, varsa yazabilir mi?

1 Beğeni

Merhaba, Bildiğim kadarıyla hem interneti hem telefonu ikisini bir arada taşımanız gerekiyor. Sadece telefon hattı taşınmıyor.
VDSL - Fibere geçiş konusunu diyorsanız vdsl - fibere telefon geçişi yapılmıyor.

İkisini birden TurkNet e taşımak istedim fakat olmuyor. Telefon numaramızı girdiğimde altyapı aramasına ekteki gibi bir hata alıyorum. Altyapımız VDSL, daha önce ADSLdi. Yavaş yavaş gelişiyor :smiley:
image

Merhaba mevcut kullanmış olduğunuz operatör türk telekommu?

Merhaba,
TurkNet olarak A Tipi ses hizmeti sağlıyoruz yalnızca geçiş yapacağınız operatörden ses hizmetinin türünü isteyebilir misiniz?

Operatör ismi verilmiyordur diye belirtmemiştim. Superonline mevcut operatör. Telefon numaramız yaklaşık 40 senelik ailemizin kullandığı bir numara. TurkNet müşteri hizmetlerinden hattı Türk Telekom’a oradan TurkNet’e geçirile bilinir gibi bir tavsiyede bulunuldu.

Hocam, geçiş sağladıktan sonra telefonu kullanacak mısınız ? Hizmeti iptal edip direkt yeni internet başvurusu iletebilirsiniz.

2 Beğeni

Evet telefonu kullanacağız.

2 Beğeni

Merhaba, Geçiş için internet hizmet numarasını almanız gerekiyor.

Durum şöyle mevcut numaramız ile direkt geçiş yapanıyoruz. Sebebi de numara voip olarak yapılmış. Ama Superonline böyle bir durum yok diyor. Biz de numarayı Türk Telekom a taşıyıp öyle deneyeceğiz. Numara bizim için önemli.

1 Beğeni

İnternet Hizmet numarasını yazarsanız yetkili arkadaşlar baksın.

18832****

1 Beğeni

Yazdım fakat doğal olarak sansürlendi umarım görebiliyordur yetkililer gürlmüyorsa özel mesaj atmayı bilmiyorum iletebilirim kendilerine.

Evet yetkililer görebiliyor. En kısa sürede @alperenatici size dönüş yapacaktır.

2 Beğeni

telefon numarasını netgsm gibi voip hizmeti veren sanal bir operatöre taşıyıp TurkNet 'e öyle geçiş yapmıştım

Bu durumda telefonu Telekom’a geçiş yaptırıp yalın olarak internet kullanabilirim ama gönül isterdi ki ikisi de bir yerde olsun.

Güncelleme paylaşmak istiyorum. Dün Türk Telekom ofisine gidip telefonu taşıma başvurusu yaptık. Sağ olsun oradaki personel yardımcı oldu. Akşam TurkNet operatörü ile işlem yaptık internet ve telefon olmak üzere. Sabah TurkNet tarafından arandım. İnternetin yalın olarak Superonline da olduğu telefonunda Türk Telekomda olduğu için işlem yapılamayıp red alacağına, en iyisi telefonun taşınmayıp sadece yalın internet olarak TurkNet tarafından sağlanması teklifini sundu. Başvurumuzu iptal ettik. Bunun üzerine bir saat içinde tekrar TurkNet tarafından arandım fakat bu sefer arayan operatör sanırım komplike durumu anlayamayıp anladım iyi günler dedi :smiley: Şuan durum ne olacak beklemedeyim.

Merhaba güncelleme paylaşmak istiyorum. Şuan telefon Türk Telekom da, internet TurkNet de diyeceğim ama yaklaşık bir haftadır modemde ışıklar gelmiyor. Geçiş sürecinde henüz geçiş yaparken internetimiz gitmişti o günden beri modem sinyal almıyor. İç tesisatta problem yok fakat Türk Telekom’a göre de binaya kadar gelen tesisatta problem yok. Hala bekliyoruz bakalım…

Selamlar @Gagus, yerel sağlayıcının çözüm listesinde bulunduğunuzu görüyorum. 63119896 numaralı kaydı takip ediyorum.

1 Beğeni

Herhangi bir aksiyon alınmış mı acaba? Süreç çok uzadı. Evde bir internetimiz daha olduğu için idare ediyoruz fakat cihazlar çok olduğundan ondan da verim alamıyoruz. Yerel sağlayıcı TurkNet e sanırım özen göstermiyor. TurkNet’te elbette bellirli bir ücret ödüyor altyapı tesisi için fakat gerekli desteği alamıyorlar anladığım kadarıyla. Üzücü bir durum. 100 mbps hız alacağımız günü dört gözle bekliyoruz ama o heyecanımız azaldı.