Sabit telefon taşıma

Türk telekom altyapısı üzerinden hem internet hem de ev telefonu alırken 4 sene önce TurkNet 'e taşımıştık. Şu anda TurkNet üzerinden internet + ev telefonu birlikte alıyoruz. Telekoma gittiğimizde TurkNet 'te internet ve telefonun ayrı ayrı mı olduğunu sordular. İkisi için tek fatura alıyoruz başka bilgimiz yok dedik. Geçiş işlemini deneriz olmazsa kurumsal olarak da geçiş yapmayı deneyebiliriz dediler. Peki dedik ev telefonu için sözleşme imzaladık ama ertesi gün bizi arayıp geçişimizin gerçekleşemediğini söylediler. Bunun sebebi tam olarak ne olabilir? Bizim için telefonun hep açık kalması ve numaranın kaybolmaması çok önemli bu konu ile ilgili türknetten ne gibi bir talepte bulunabiliriz? Interneti kapattirmak istiyorum ama sabit hat numarasının iptal olmasını istemiyorum. Ne yapabilirim?

Merhaba, Telefon hattını kapatsanız bile aynı hat sahibinin aynı numarayı bir yada iki yıl içinde alabiliyor. TT çalışanı öyle demişti.

@CKLasT açıklamanız mağduriyete sebep olabileceği için düzeltmek isterim. iptal edilen sabit hat numaraları 1 yıl boyunca başka abonelere tahsis edilmiyor ve dediğiniz gibi, hat sahibi 1 yıl içinde başvuruda bulunursa ilgili numara yeniden kendisine tahsis edilebiliyor ancak; ilgili bölgede numara tahsisi bekleyen başka aboneler olması durumunda, hat tahsis talepleri başvuru tarihi sırasına göre değerlendirildiğinden, 1 yıllık süre içinde başvurulmuş olsa bile tahsis süresi 1 yılı aştığı durumlarda iptal edilmiş olan numara boşa düşmüş olacağından başka bir aboneye tahsis edilebiliyor.

bilginize.

Şöyle bir durum var. Aslında yorumlarınız doğru ama iptal olan numara 1 yıl TurkNet havuzunda kalıyor. Dolayısıyla turk telekom numarayı alamıyor. Bölge Müdürlüğüne gittim bu cevabı verdiler.

TurkNet turk telekoma hem internet hem de telefon birlikte taşıma olursa onay veririz demiş. Turk telekomda sabit telefon ve internet ayni anda taşınmıyormuş. Hem sabit telefon hem de internetin taşındığını başka bir operatör var mı?