Sabit hat sorunsalı?

Merhaba 2 sorum var kafamı kuracalayan.

  1. sorum;
    İnternetim fiber, ev telefonum bakır alt yapıda. Fibere geçtiğimde sabit hattı geçirmediler fibere bakırda kaldı. Şimdi ben başka yere sabit hatla birlikte geçecek olsam telefon hizmetim bakırda olduğu için sorun çıkar mı?
  2. sorum;
    Yalın hizmet veren bir yere geçtim diyelim telefon hattıma ne olacak otomatik kapatılıcak mı yoksa TurkNet üzerinden kullanmaya devam edebilir miyim?

Ben en son netgsm ye geçiş için başvuruyu yaptım. Numara oraya taşınacak. İstediğim internet operatöründe kullanacağım. Operatör bağımsız yani… sip cihazı ile ya da netsipp programı ile android ya da ios da bile kullanabileceğim. İnternet taşıma durumunda telefonla ilgili herhangi bir çekimserlik olmayacak. Hatta bağlantı sağlandığında voip özellikli modemime de tanımlamayı deneyeceğim. O zaman extra bir cihaz gereksinimi de kalmayacak. Fiyat konusunda türk.net daha avantajlı ama kullanışlık netgsm de…

Sizin fiberde miydi sabit hat? Geçiş mi yaptınız iptal mi ettiniz?

1 Beğeni

Bizim bakırdan geliyor sabit hat kafamı karıştıran bu zaten. Hem ben niye türknetten sadece telefon kullanamıyorum oda ayrı bir gariplik. Hattın internetle alakası yok şuan.

Türknetin sözüne güvenmeyip TT geçseydim keşke 159 liraydı o zaman.

Ben sabit hattımı netgsm taşıdım bu yüzden… Numarayı türk telekomdan istediğniz operatöre taşıyabiliyorsunuz ama o numarayı alternatif operatörler arası geçiş yapmıyorlar. O yüzden netgsm taşıdım. İnternet olması yetiyor. Operatör fark etmiyor. Hatta android ve ios telefon ve tabletlerde de sabit numaranızı kullanabiliyorsunuz…

Ona baktım da karışık geldi bana fiyat falanda göremedim. Bize telefona girişi tak kullan tarzı lazım annem kullanıyor o kadar özelliğe ihtiyaç yok bizim için.

O zaman türk telekomdan başka şansınız yok. Kablo üzerinden telefon hizmetini sadece onlar veriyor. Başka internet operatörüne taşırsanız. Operatör değişikliğinde hattınız kapanır ve numarayı kaybedersiniz.

Derdimiz o zaten hocam senelerdir aynı numarayı kullanıyoruz. Bir kere telekom bütün noları değiştirmişti mahalledeki tarihini pek hatırlamıyorum bir 20 25 senesi vardır herhalde :slight_smile: O zamandan beri aynı numara değişecek olduktan sonra kapatırız gider. Bu telefonun bakırda kalma olayı da numara değişmesin diyeydi, neyse bakalım olmadı kapatıcaz artık.

Türk telekom fiyatları normal değil ki… fiyatları makul tutsalar. Konuştukca ödense tamamda… yok şu paket olacak yok bu olacak 60 70 lirayı buluyor. İnternetin yarı parası kadar da ona ödeniyor.