Sabah Sabah yükselen hızım ve düşen SNR değerim

Ekran Alıntısı
trknethız
Herkese Günaydın. 2. Haftasına girdiğim TurkNet aboneliğinde bu sabah bir sürprizle uyandım. Yıllar sonra evimde 16 mps den daha hızlı bir İSS ile aboneliğimi başlattım. Evimin 50 mps desteklediği gözüküyordu ve bende hemen kabul ettim. Bu sabah kalktığımda hızım 80 mps ye çıkmıştı. Snr değerim 4’ün altında geziniyor. Şimdilik hattımda kopmalar yok. Değerlerim de görsellerdeki gibi. Sizce hızımı düşürmeli miyim? Bu snr değeri herhangi bir zarar verir mi?

Bir süre sonra hatalar oluşur ve hızınız düşer ise paket değişikliği yapabilirsiniz. Modem değerleri doğru göstermiyor da olabilir. Yeniden başlatıp deneyin isterseniz.

1 Beğeni

Mahallede veya saha dolabında elektrik kesintisi olduysa o yüzden bu şekilde olmuştur. Modemi kapatıp açarsanız değerler normale döner. Eğer bina içerisindeki kablolamanız iyiyse bu şekilde kullanımlarda kopma olmaz.

1 Beğeni

Evet reset attım eski değerine düştü. Ama nasıl böyle oldu? İndirme testi yaptım ve değerler doğruydu yani sadece görünürde artmamıştı. Madem bana bu kadar hız verebiliyorlar neden şuan düşük veriyorlar?

Sorun yaşamamanız için sağlıklı değerlerde sabitler sistem bunu. Elle müdahale edildiğinde bir süre sonra hattın stabilitesi bozulur sorunlar yaşayabilirsiniz.

1 Beğeni