Rust Oyununda Takılma ve Lag Sorunu

Öncelikle Selamlar. Sizlere Sormak İstediğim Bir Şey Var. Ben (Rust) Oyununu Oynarken Bana Çok Fazla Sıkıntı Çıkarıyor. Yürürken Geriye Atmalar Mermilerin Gitmemesi Gibi. Bu Sorunu Nasıl Çözebilirim Acaba?

Kablosuz üzerinden oynuyorsanız oluyor genelde. Arkadaşlarımda oluyordu, aynı oyun ve Istanbul sunucularında. Kendileri LAN kablosu kullanmaya başlayınca

  • Rust
  • Valorant
  • League of Legends
  • CS:GO

gibi oyunlarda genel olarak problem kalktı demişlerdi.

Ben Ethernet Denedim Değişmedi

o zaman modem + kablo iyilestirmesi yapmaniz gerekecek. Forumda bununla ilgili basliklar mevcut. Oralardan nasil yapabileceginiz ile ilgili detayli bilgi edinebilirsiniz yalniz bunun icin bir butce ayirmaniz gerekecektir.

1 Beğeni

Sorunum Sadece Rustda Başka Oyunlarda Sıkıntı Yok Pubg,Valorant Vs. Oyunlarda Oynuyorum Onlarda Sıkıntı Yok Sadece Rustda

Merhaba @JigokuFPS, tam olarak ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz? Bu sorunları tracert testlerinizi yapıp ekran görüntüleri ile birlikte bize iletebilme durumunuz var mı?

Eğer TurkNet tarafında bir sorun varsa hızlıca müdahale edip durumu gözlemleyip çözüme ulaştırmaya çalışalım.


Bunlar Yeterlimidir?

Sizin iç ağda bile 3 MS gecikme oluyor. Aynı ağda 3 MS çok fazla

kaç olması lazım veya nasıl azaltırım?

2.4GHZ İle Yapmışım O Yüzden Değer Fazla Çıkmış

Yerel ağda <1 MS olması lazım

5g de 1Ms Çıkıyor Zaten Onda Sıkıntı Yok

1 Beğeni

1 Beğeni

Rust ta oynadığınız server ın ping değerini oyun içindeyken bakarmısınız birde rust offical server listesinde en düşük aldığınız ping değeri nedir bir vie.valve.net adresinden aldığınız ping değerleri nedir bakabilirmisiniz.

20 ms alıyorum ama hepsinde atıyor herşeyi denedim.

Bu değerlere rağmen atıyorsa sorun internet kaynaklı değil sorun bilgisayarınız ile ilgili çünkü dün denemek için rust ı yükledim sizinle benzer ms değerleri almaktayım hiçbir sorun yok hatta server listesinden 200 ms e kadar değeri olan serverlara giriş yaptım 200 ms den sonra hafif hafif takılmaya başladı isterseniz bir bilgisayarınızın bir kontrolünü yapın çünkü rust kaç sene önce çıkmasına rağmen hala beta aşamasında ki bir oyun her güncellemede dosya ekleniyor harita oyun içi malzeme bunlar zamanla sistemi yetmez hale getirebilir.

i5-9300H GTX1050 16GB Ram Var. Önceden Böyle Bir Sorun Yoktu

İşte dediğim gibi rust beta aşamasında ki bir oyun olduğu için her donanım için her güncelleme sonrası stabil olamıyor mesela senin sisteminden örnek rust tek başına en düşük görsel ayarlada 7 8 gb ram yiyen bir oyun ondan sonra işlemcin grafik kartına göre yüksek işlemci darboğazı olabilir işlemciyi oyun tam performansında kullanamıyor ara ara işlemci kullanım yüzdesi düşüyor olabilir çünkü ben rustta daha önce birçok sorunla karşılaştım isterseniz bilgisayarınıza bir fps performans gösteren bir gösterge yükleyin oyun oynarken değerleri gözlemleyin ani fps düşüyor mu işlemci veya ekran kartı kullanımı düşüyor mu bir bakın.