Routing Sorunu (Farklı ISP) Yardım,Öneri

Öncelikle firma ismi verebiliyor muyum bilmiyorum o yüzden vermeden yazacağım.

Sorunumu anlatmam gerekirse arkadaşlarla oyun oynamak için bir yerden Türkiye lokasyonlu sunucu satın almıştım. 4 Arkadaşım (aynı şehirde yaşıyoruz) sunucuya erişirken 10-20ms alırken ben 110-150 arası ping alıyorum. Bu zaten gereksiz yüksek pingin yanı sıra çok ağır ping spikelar oluşuyor ve oyun içerisinde 5-6 kere geri atıyor. Bunun için kullandığım internet sağlayıcısına destek talebi açtım beni 1 ay boyunca beklettiler ve bu bekleyişin ardındanda sorunun onların tarafından kaynaklanmadığı söylendi. Daha sonra telefon üzerinden destek almaya çalıştım ve dedikleri şey yine aynı, destek talebini bana geri okuyorlar. Sonrasında bana arıza kaydı açma teklifi ettiler teknik ekip duruma bakıp ona göre evime gelip bakacakmış ama evime gelirlerse 300 TL. Bende kabul ettim şu an 1.5 ayı doldurdum bana 1 kere bile telefondan dönüş yapılmadı ve kesinlikle bir süre belirtmiyorlar. Israrla sormama rağmen süre belirtmedikleri için sonsuza kadar erteleyip görmezden gelebiliyorlar. Ayrıca destek kaydı teknik ekibe iletilince benim erişimime kapatılıyor ve ben mesajları göremiyorum.

Sorun bir ara kendi kendini düzelmişti o ara tracert aldım onun fotoğrafıda aşağıda.

Bunu yazma sebebimde bilen insanlardan yardım almak çünkü ne yapacağım bilmiyorum sağlayıcı değişebilirim ya da tüketici hakem heyetine falan başvuruluyor mu bu tür konularda

@tnetwork @moderators

Merhaba, Tracer testinde hangi servis olduğu yazıyor. :slightly_smiling_face:
Çoğu kişi uygun servise gidecem diye değerleri iyi olan servisten vazgeçtiler. Senin durumunu yaşayınca servis değiştirmek zorunda kaldılar.

Sanırım seni statiğe aldıkları için düzeltme göstermiş. Statikten çıkarınca ping değeri yükseldi. Statik mi satın almıştın.

Hangi servis derken servis sağlayıcı mı merak edenler için söyliyeyim: GıbırNet. :frowning:

1 Beğeni

Yok statik satın almadım almayı denemeli miyim?

Statik ip alıp test etmeyi deneyebilirsin çözüm olabilir.

Merhaba, ilgili sunucu / IP daha önce Türkiye 'den hizmet veriyormuş. Daha sonrasında DDoS-Protection hizmeti almış. Trafiğini yurtdışına yönlendirmiş. Aldığınız sunucu firmasını değiştirin. Konunun servis sağlayıcınızla alakası yok. Direkt sunucuyu aldığınız yerin hizmet yerini değiştirmesiyle alakası var. Hizmet yerini değiştirmemiş bile olsa kendileri rotayı yurtdışına vermiş. Trafik Aurologic (Alman) firmasının networküne giriyor, temiz trafik geri geliyor. Filtreleme olduğu için ping değerleri yüksek.

Dediğim gibi ya sunucuyu değiştireceksiniz ya da VPN hizmeti alıp rotayı kısaltacaksınız. İlle de bu firmadan hizmet almanız gerekiyorsa, VPN ile bağlantı sağlayıp ilgili IP adresine rota kısaltılabilir. VPN satın almak isterseniz bu konuda destek olabilirim.

Sunucu firması hakkında bahsettiğiniz şeyler doğru olabilir fakat diğer arkadaşlarımda bu sorun yok ve son 2 gündür sorun yoktu kendiliğinden (arıza kaydı açmama rağmen bana geri dönüş yapılmıyor) comnet sunucuları üzerinden yönlendirmeye geçmişim fakat şimdi tekrar bozuldu. Sizin dediğiniz şekilde olsaydı tüm trafik almanya üzerinden geçmez miydi o zaman herkes aynı pingi alırdı ayrıca o durumda da gıbırnet hatalı çünkü almanyaya ulaşmak istiyorsam neden hollandadan dolanıyorum? Diğer arkadaşların önerileri mantıklı geldi ama sen bana vpn satmaya çalışıyorsun sanırım.

Benim size VPN satmak gibi bir amacım yok. Burada işinizi çözmeye çalışıyorum. Ayrıca TurkNet’den bile hizmet almıyorsunuz ama burada destek talep ediyorsunuz. TurkNet’ in böyle bir kısıtlaması yok. Tabi ki buradan ve bazı forum mecralarından destek alabilirsiniz. Yoğunluk olarak TurkNet müşterileri faydalanıyor buradan.

Ben x firmanın personeli de değilim, TurkNet çalışanı da değilim. Aktif TurkNet müşterisiyim. Forumda paylaştığım gönderilere bakarsanız ücretsiz herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya, bilgim kadarıyla destek olmaya çalışıyorum.

Elbette bir hizmet alacaksanız, çözümü buysa (VPN) bunun bir bedeli olacak tabi ki. Arkadaşlarınız sorun yaşamıyorsa onların rotası iyidir demek ki. Alternatif olarak Türkiye’de hizmet veren veri merkezleri ve kendi localimde yaptığım testleri aşağıda paylaşıyorum. Burada sizin için operatör rotasını değiştiremez, memnun değilseniz farklı servis sağlayıcıya geçiş yapabilirsiniz. Operatörün aldığı POP noktaları yetersiz geliyordur.

TurkNet Gigafiber (Bursa) Sabit IP :
turknet-gigafiber-bursa

Superonline Fiber (Bursa) :
superonline-fiber

Türk Telekom Datacenter :

Comnet Datacenter :

Gibirnet :

Fixnet :

Atlantisnet :

Netbone :

Netdirekt :

Veganet :

Saygı ve sevgiyle kalın.

Buradaki sorun sunucu firmasında bile olsa benim ispim bana dönüş yapmıyor ve bana süre belirtmiyor. Diğer belirtmek istemediğim sebeplerde var ve yapabileceğim tek şeyin sağlayıcı değiştirmek olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden TurkNet Forumda yardım almak aklıma geldi çünkü burada bilgili olan insanlar var. Forumun sadece TurkNet kullanıcılarına özel olduğunu düşünmüyorum, bilgim olduğu kadar yardım almak ve yardım etmeye çalışıyorum. Senin anlattıklarını mantıklı bulmadığımı söyledim çünkü hipotezimi çürütmedin. Kendimi tekrarlamak istemem ama arkadaşlarım sorun yaşamıyor. Bir tanesi turkcell diğerleride turktelekom kullanıyor.

Merhaba, tekrar kontrol sağlar mısınız?

evet şu an sorun yok tekrardan 20 ms alıyorum acaba siz mi düzelttiniz :smiley:

Yaptık bişiler :slight_smile: Keyifli kullanımlar.

Açıklama olsaydı bari anlamadım sorun neymiş dün yazmıştım ama moderatörler geç onaylamış bir daha yaşanırsa ne yapıcam

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.