Router Önerisi

Merhabalar, sonunda mahallemde gigafiber aktifleşti :slight_smile:
üç router arasında kararsız kaldım. Keenetic adından çok söz ettiriyor fakat bunu iyi yapılmış bir pr çalışması olarak değerlendiriyorum. Ne kadar göze iyi yapılan yorumlar sokulsada şikayetçi olan insanlarda mevcut. Sizce hangisini almalıyım veya önerebileceğiniz bir router var mı?

Bütçe: 800-900₺

Tp-Link Ax20
Keenetic Viva

F/p Olarak
Tplink C80
Xiaomi AIoT AC2350

Not: Evde ax çalıştıran bir cihaz yok.

TurkNet zaten gigafiber kullanıcılarına ücretsiz router veriyor hele bi bağlansın internet beğenmezsen alırsın başka bir router alacaksanda keenetic öneririm.

TP-Link AX20 modelini öneririm. Hem TP-Link kalitesi hem de Wi-Fi 6 destekliyor güzel bir ürün :innocent:

ax20’de mu-mimo özelliği malesef yok.

Turknetin verdiği modemde kablosuzda yüksek hızlar alabilir miyim?

TP Link Archer AX20 incelemesi

Merhaba

TP link sitesinde bu özelliği yazmıyor olabilir. Wifi 5g özelliği açınca mu mimo desteği verebilir zaten wifi 6 da bu özelliğe gerek yok çok sayıda bağlana bilir, belli olmuyor güncellemeyle getire biliyorlar, bundan ucuz ax router bulmak zor

1 Beğeni

Evet hocam, tplink’in sitesine ingilizce olarak girildiğindede yazıyor türkçe sitede yazmıyor onu farkettim. Keenetic ile kıyaslandığında hangisini önerirsiniz?

1 Beğeni

Ben herhangi bir marka önerisinde bulunmayı tercih etmiyorum. Bütçenize göre uygun olanı seçebilirsiniz.

WiFi 6’da çok gereken bir özellik değil. C80 modeli WiFi 5 modem olduğu için onun için çok avantajlı bir özellik. Ancak cihazlarınız WiFi 6 desteklemiyorsa WiFi 6’nın faydasını görmezsiniz. İleriye dönük Ax20 modelini öneririm C80 de çok harika bir routerdır. :innocent:

İlerde fiber bağlantı bana da gelirse diye fiyat performans ürünü olarak Huawei ax3 pro router i düşünüyorum.

Davet linki: https://turk.net/p/IUS72HD99ORX

Tp-Link C80 aldım geri kalan paraylada range ext aldım. mesh sistem yaparım diye gayet makul oldu.

2 Beğeni

Hayırlı olsun güle güle kullanın :innocent::innocent:

1 Beğeni

Teşekkürler hocam, mesh olarak re300 almıştım fakat onunda hızı tam verim vermiyormuş sanırım iptal etmek zorunda kaldım. Önerebileceğiniz hızı fazla düşürmeyen stabil kullandıgınız veya etrafınızda kullanılan bir cihaz var mı acaba?

Ben ek router satın almadım modem yerine TP-Link’in Mesh WiFi ürünü olan Deco M4 2’li paketten satın aldım. Evde kapsanmayan WiFi noktası kalmadı. Her yerde minimum 90 Mbps hız alıyorum. Fiyatı internette online alışveriş sitelerinde biraz pahalı. Eğer Vodafone faturalı hattınız varsa Vodafone Online Mağazadan neredeyse yarı fiyatına satın alabiliyorsunuz. 12 taksit avantajı da oluyor hem bir bakın derim :innocent:

Router özelliği de var ayrıca Deco M4 ürününün. Eğer almaya karar verirseniz kurulumda yardımcı olabilirim ancak DSL modem özelliği yok maalesef fiber altyapıdayım ben :confused: