Router kurulum hk destek

Merhabalar,
dublex evde yaşıyorum üst alt katta TurkNet VMG3625-T50B modemim var üst kata cat6 kablo çektirdim ve eski abonelikten kalma turk telekom modemim vardı VC220-G3u üst kata kablo ile bağladım ve köprü modunu açtım ama sürekli kopma yaşıyorum üst kattaki routerda. alt katta ana modemde her hangi bir kopma ve ya sorun yaşamıyorum, sizce nerde hata yapıyor olabilirim?

1 Beğeni

Eski modeminizi Access Point gibi kullanmak sanırım amacınız? Köprü modu derken neyi kastediyorsunuz acaba? Alttan gelen ethernet kablosunu Tp-Link modeminizin herhangi bir portuna takacaksınız. Ardından yerel ağ yapılandırmasında DHCP sunucusunu devredışı bırakıp modeme statik bir ip adresi vereceksiniz. Zyxel 192.168.1.1’den ip dağıtıyor ise TP-Link örneğin: 192.168.1.2 olacak.

Ayrıca Tp-Link’in kablosuz ağ ayarlarında kanal seçimi Otomatik olmasın. Manuel bir kanal belirleyin. Çevredeki enterferans’a (girişim) bağlı olarak wifi kanal değişiyor (zıplıyor) olabilir. Bu esnada da kablosuz bağlantılarınızda kısa süreliğine kopma yaşarsınız.

evet eski modemi access point olarak kullanmak istiyorum, tp-link modem arayüzünde access point için dsl modu kapatıp köprü modunu açtım, ardından alttan gelen ethernet kablosunu tp-link modemin wan portuna taktım, zyxel 192.168.1.1’den tp-link 192.168.0.1’den alıyor ama dediğiniz gibi oto kanal seçimini kapattım manuel seçtiğim halde kısa süreli kopmalar yaşıyorum…

Ben WAN portu olduğunu göremedim ilk bakışta, pardon. TP-Link’e kablolu bağlantı sağladınız mı? Kopmalar kablolu bağlantıda da gerçekleşiyor mu?

2 Beğeni

Merhaba birde şöyle deneyebilirsiniz: Köprü moda almayın, pppoe wan bağlantsı yerine dhcp bağlantıyı seçin. Ana modemden ip alsın sonra bağlantıyı natlayıp üst kata dağıtsın. Ağınızda herhangi bir upnp cihaz kullanmıyorsanız bu şekilde çalışması gerekli. Eğer upnp veya dlna gibi bağlantılar kullanacaksanız isslerin verdikleri modemlerle bu işin yapılabileceğini düşünmüyorum.