RJ45 ile internet

Selam arkadaşlar bir sorum olacaktı, bilen varsa yardımcı olursa mutlu olurum.

Öncelikle Keenetic Modem Extra Ac1200 kullanıyorum 100/8 VDSL2 internet profilim var ve dsl (2 pinli) üzerinden internet alıyorum.

Çok kaliteli bir Cat6a kablom var, onu direkt kutudan modemime kadar çeksem ve ucuna RJ45(8 pinli) jak çaksam interneti kullanmam da sorun olur mu? Yani Keenetic sitesinde İSS’niz izin veriyorsa kullanabilirsiniz yazmış ama bu durumda internet kullanan var mı?

Modem hat değerlerinde yükselme olur mu? Özellikle de SNR değerim

Merhaba, Yapacağınız işlemler de değerleriniz artmayabilir de bunun kesiliği yoktur. 8 pinli jackta kullanabilirsin farkı olmaz 2 pinli ile sonuçta 2 damar girişli olacak. anladığım kadarıyla Router olarak falan kullanacaksınız değil mi? yoksa Caner’in dediği gibi RJ45 olarak modem kullanamazsın sadece ethernet kablosu Router/Acces olarak olur. Ankastrede ki bağlantınızı da YAK1 ile yapın daha sağlıklı olacaktır. @caner hiç bir fark olmuyor diye genelleme yapamazsın sonuçta gruplar da forumlar da dikkat ettiysen bazı arkadaşlar da fark oluyor değişkenlik gösterebiliyor.

1 Beğeni

Çok teşekkürler. Benim asıl niyetim tam modeme kadar gelen kabloya modeme 1 metre kala ek yapıp bakır kabloyu normal kalitesiz telefon kablosuna bağlamışlar. Ben bunu değiştirmişken kaliteli de bir kablo olsun diye düşünmüştüm bu arada teşekkür ederim :slight_smile:

Teşekkürler şimdi YAK1 siparişi verdim, deneyeceğim. Bu arada Router olarak değil direkt modem olarak kullanmayı düşünüyorum ama bilgilendirmeden sonra kullanamayacağımı öğrenmiş oldum

kablo döşenmeden önce evet, ankastre kontrolü yapılacaktır çünkü iç hattın da zayıflama yoksa dışarıdan kaynaklı bir zayıflama ise istersen cat7-8 montajla yine aynı kalacaktır. CAT6 kısa mesafe de çok etkili olmasa da yine de kullanılabilir belki bir kişi için değerlerinde ki 1dB kendisi için fark yaratacaktır. yani size göre hatrı sayılır değildir fakat kimisi için önemlidir. O, yüzden genelleme yapmaktan emin olmayalım diye düşünüyorum.

Rica ederim.